Siirry sisältöön
Nimetön

Hei!

Mistä saisi nimetöntä keskusteluapua mahdollista avioeroa varten? Haluan hoitaa asiat lapsien kannalta hyvin ja että meidän vanhempien suhde säilyisi mahd. hyvänä. Erosta on keskusteltu, mutta itse haluisin tehdä töitä suhteen eteen, mutta en ole varma haluaako toinen sitä.

Nimetön

Hei avioeroa harkitseva!

Kysyit nimetöntä keskusteluapua. Mll:n vanhempainpuhelimeen voi soittaa maksutta ja anonyymisti, eli päivystäjä ei kysy nimeäsi, eikä näe puhelinnumeroasi. Numero on 0800 92277. Puhelin päivystää ma ja ti klo 10-13 ja 17-20, ke klo 10-13 ja to klo 14-20.

Mll:n Vanhempainnetistä löytyy myös paljon tietoa ja välineitä lapsen kasvuun ja kehitykseen sekä vanhemmuuteen ja parisuhteeseen liittyen. Esimerkiksi Huolia ja kriisejä -otsikon alta löytyy avioeroon ja perheen muihin vaikeisiin tilanteisiin liittyviä artikkeleita.

Kirjoitat loppuun, että haluaisit vielä tehdä töitä suhteenne eteen, mutta et ole varma haluaako toinen sitä. Avioero on iso päätös ja iso elämänmuutos, myös lapsille. Jos sinulla on vielä uskoa ja toivoa avioliittosi jatkumisesta, kannattaa siihen nyt panostaa. Kerro tunteistasi puolisollesi, ja miettikää yhdessä, millaista apua toivoisitte ja millaista tukea olisitte valmiita ottamaan vastaan.

Uusi tietopankki eroa harkitseville löytyy apuaeroon.fi-sivulta, jossa voi mm. etsiä palveluita omalta paikkakunnalta.

Perheasioiden sovittelu on lakisääteinen, vapaaehtoinen, luottamuksellinen ja maksuton sosiaalipalvelu, jota kannattaa kysyä oman asuinkunnan sosiaalivirastosta. Perheasioiden sovitteluun voi hakeutua koko perhe, puolisot yhdessä tai puolisot erikseen. Palvelu on tarkoitettu myös eroa pohtiville tai eroon päätyneille vanhemmille.

Kunnan perheneuvolasta tai kirkon perheasiain neuvottelukeskukselta (myös kirkkoon kuulumattomille) voi myös pyytää apua. Tämä apu ei kuitenkaan ole anonyymiä.

Toivottavasti löydät apua pian. On hyvä, että haluat ottaa lapset huomioon jo tässä vaiheessa harkintaprosessiasi. Vaikka päätyisit lopulta avioeroon, on vanhempien keskinäisten välien ja vanhempien ja lasten suhteen kannalta erittäin tärkeää pitää yllä rauhalliset, rehelliset ja kunnioittavat välit kaikkien perheenjäsenten kesken.

Hyvää kevättä sinulle ja perheellesi!

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös