Siirry sisältöön
Nimetön

Onko ns. normaalia että sosiaalisesta ja vilkkaaasta lapsesta tulee murrosiässä rauhallinen ja yksinviihtyvä? Minun poikani oli ala-asteen ajan todella vilkas ja kavereita oli vaikka kuinka paljon mutta nyt yläasteella poika on muuttunut täysin erilaiseksi. On rauhallinen ja viihtyy kotona viikonloput ja vapaa ajat yksin tai sitten pelailee netissä ja välillä saattaa jutella jonkun kaverin kanssa peliä pelatessa. Sen tiedän ettei poikaani kiusata. Osaako joku auttaa

Nimetön

Tässäpä joitain ajatuksia mitä minulla tulee nyt mieleen. Onko hän itse kertonut mitään tilanteestaan tai muutoksestaan tai oletteko jutelleet? Jos ei niin olisi varmaan hyvä jos pääsisit kuulostelemaan pojan omia ajatuksia. Voisitte jutella esim.kavereista ja mitä he tekevät vapaa-ajalla. Mietin että onko heillä tullut muutoksia kaverisuhteisiin? Joko kaverit seurustelee? Mitä hän haluaisi tehdä vapaa-ajalla?
Mitä arvelet, että kokeeko hän olonsa tällä hetkellä epämukavaksi eli haluaisiko viettää aikaa toisella tavalla?
Nuorten kehittyminen tuossa iässä voi olla olla hirmu eri tasoilla ja sekin voi aiheuttaa muutoksia vapaa-ajan viettoon ja kaverisuhteisiin.
Tiedätkö onko netissä olevat kaverit samoja keitä hän tapaa koulussa?
Jos sinusta tuntuu että muutoin asiat ovat ok ja poika itse kokee olonsa hyväksi, niin sittenhän voi olla vaan jokin vaihe, että etsii esim. uusia porukoita ja tapoja missä ja miten olla.
Hienoa, että olet kiinnittänyt asiaan huomiota. Tärkeää on varmasti että välität pojalle, että olet valmis auttamaan jos hän apua tarvitsee ja olemaan kuuntelevana korvana.

Vastaa aiheeseen: vetäytynyt nuori

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös