Siirry sisältöön

Viidesluokkalaisen synttärit jos ei ole ystäviä

Nimetön

Eli tytön 11-vuotissynttärit tulossa ja hänellä on koulussa vain yksi ystävä. Tytön sosiaaliset taidot ovat ikätasoa jäljessä ja häntä on kiusattu koulussa mm. nimittelemällä ja jättämällä porukan ulkopuolelle.
Alkaa olla jo esimurrosiän oireita ilmassa, ja sosiaaliset suhteet alkavat olla yhä tärkeämpiä, ja tyttö tiedostaa tämän. Nyt pelkään että synttäreille ei tule kuin yksi tai kaksi lasta vaikka tyttö on aina halunnut kutsua (ja on kutsunutkin) luokkansa tyttöjä, mutta harva on tullut.
Nyt pelkään että tyttö pahoittaa mielensä ja häpeää koska ”hän on se kenen synttäreille ei tullut ketään”. Muutenkin huono itsetunto, siksi mietin miten voisin auttaa… Nykyään kun on niin raakaa yhä nuoremmilla. Tiedän kyllä että suosituksi en häntä saa enkä mitään ”kuka on luokan suosituin tyttö”-meininkiä halua, mutten myöskään yksinäistä lasta omassa synttärijuhlassaan.
Mitään neuvoja???

Nimetön

Mielestäni synttäreille voi ihan hyvin kutsua myös muita läheisiä ihmisiä kuin lapsen omia kavereita.
Näin meillä on tehty silloin, kun lapsilla ei ollut vielä montaa kaveria.
Esim. kummi, mummo,serkku,naapuri, sisaruksen kaveri…

Nimetön

Hei, Jakakaa kutsut oppilaille postilaatikkoon. Lisäksi lähetä myöhemmin vanhemmille vielä tekstiviesti että ilmoittaisivat jos heidän lapsensa on estynyt tulemaan paikalle. Ja jos rohkeutta niin voihan tekstarissa mainita että vaikka eivät ole olleet paljon tekemisissä niin olisi kiva että tytöt pääsisivät sillä luokalla ei ole kavereita ollut.

Vastaa aiheeseen: Viidesluokkalaisen synttärit jos ei ole ystäviä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös