Siirry sisältöön

Hyvä isä auttaa ja tsemppaa

Se on kiltti, auttaa kaikessa, tsemppaa ja lohduttaa, jos lapsella ei mennyt kisat ihan nappiin. Näin kuvasivat hyvää isää 11-vuotiaat Jesper ja Jessika Vuoden isä -palkintojuhlassa. Kolme isää sai tunnustuksen elämäntyöstään isänä perheessä ja isähahmona vapaaehtoistoiminnassa ja lähipiirissä. Yhteistä näille isille oli ylpeys omasta perheestä ja kiitollisuus lapsista.

”Tunnustuksen ansaitsevat kaikki isät, jotka tekevät parhaansa. Enempää ei kukaan voi pyytää”, lausui eräs palkituista isistä.

Viime päivinä on mediassa keskusteltu isänpäivän vietosta päiväkodeissa, joissa kaikkien lasten perheissä ei ole isää. Kasvattajat, jotka päätyivät nimittämään isänpäivää läheisten päiväksi, ovat tarkoittaneet hyvää. Kenellekään lapselle ei haluta tuottaa ulkopuolisuuden tunnetta. Tämä tärkeä seikka jäi kohussa sivuosaan.

Isänpäivän muuttaminen toisen nimiseksi ei kuitenkaan ole ratkaisu kohdata perheiden moninaisuutta. Hyvään varhaiskasvatukseen kuuluu arvostava keskustelu perheiden moninaisuudesta. Isänpäivä on yksi monista mahdollisuuksista käsitellä asiaa lasten kanssa ja kohdata asia lapsiryhmässä aikuisen tuella. Perheet ovat erilaisia ja tärkeintä lapselle on, että hänestä pidetään huolta ja häntä rakastetaan.

Lämpimät onnittelut kaikille isille, isoisille, vapaaehtoisille mieskavereille ja tukihenkilöille, kummisedille ja enoille, jotka olette lapsen tukena. Olette lapsille tärkeitä.

 

Milla Kalliomaa

Milla Kalliomaa

Pääsihteeri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös