Siirry sisältöön

Nuortennetissä ei ilkeillä 

Nuortennetti on MLL:n sivusto nuorille. Se voitti hiljattain kilpailun Suomen parhaasta nuoria osallistavasta mallista. Verkkosisältöä nuorille tekevät nuoret itse. 

Nuortennetti on nuorille suunnattu verkkosivusto, jonka motto on ”tietoa, tukea ja tekemistä”. Sivusto tarjoaa tietoa nuoruuteen liittyvistä teemoista, esimerkiksi seksuaalisuudesta, ihmissuhteista, kiusaamisesta, sekä hyvinvoinnin aiheista, vaikkapa omana itsenä olemisesta, harrastamisesta ja nukkumisesta. Lisäksi sivustolla on osallistavia sisältöjä, kuten testejä ja gallupeja.  

Sisältöjä tuottavat ja kehittävät sekä aikuiset että nuoret itse. Nuortennetissä toimii vuosittain noin 30–40 vapaaehtoista nuorta, minkä lisäksi kuka tahansa nuori voi lähettää sivustolle tuottamansa tekstin, videon tai kuvan.

Nuortennetti on aktiivinen myös Instagramissa. Vapaaehtoisten nuorten sometiimi ideoi ja toteuttaa Instagramiin sisältöjä yhdessä ammattilaisten kanssa.   

Nuortennetissä on keskustelupalsta, jota moderoidaan pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Moderointi pitää keskustelutilan turvallisempana kaikille, mistä sivusto on saanut paljon kiitosta.

– Se on hyvä, kun täällä ei julkaista mitään ilkeetä, sanoo yksi nuorista keskustelijoista.

Nuoret paitsi moderoivat, myös tarjoavat vertaistukea palstan muille nuorille. Nuortennetistä löytyvät lisäksi Lasten ja nuorten puhelimen palvelut, joiden kautta nuoret saavat tarvittaessa aikuisen tukea haastaviin elämäntilanteisiin.   

MLL:n työntekijät perehdyttävät nuoret vapaaehtoistehtäviin ja tukevat kaikissa vaiheissa. Välillä järjestään lisäkoulutuksia jo toiminnassa mukana oleville nuorille heidän toiveidensa pohjalta. Koko tekijäporukka tapaa säännöllisesti, minkä lisäksi työntekijän kanssa voi milloin tahansa sopia kahdenkeskisiä tapaamisaikoja.

–  Osallistuminen on tuonut paljon tietoa ja taitoja. Olen saanut lisää kavereita ja tilaisuuden vaikuttaa hienolla tavalla. Se on antanut mahdollisuuden myös muutokseen omana itsenäni, eräs nuori kertoo. 

Nuortennetissä on vuosittain yli miljoona käyntiä. Viime vuonna sen keskustelupalstalla julkaistiin yli 10 000 nuorten lähettämää viestiä.  

Antti Ranki

Valokuvaaja

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös