Siirry sisältöön

Lasten itsenäisyyspäivän juhliin yli 550 lasta kaikkialta Suomesta 

Jo perinteeksi muodostunutta Lasten itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään 7.12. Helsingissä Säätytalolla. Juhlaan on kutsuttu kaksi lasta jokaisesta Suomen 309 kunnasta. Pääministeri Marin ja muut ministerit toivottavat jokaisen juhlavieraan tervetulleeksi tilaisuuden aluksi.

– Haluamme ottaa lapset, tulevaisuuden tekijät, mukaan itsenäisyyspäivän arvokkaaseen juhlaperinteeseen tapahtumalla, joka on suunniteltu ensisijaisesti lapsille itselleen. Lapset pääsevät kättelemään pääministeriä ja kertomaan omia ajatuksiaan tulevaisuuden Suomesta, mutta myös leikkimään, tanssimaan ja laulamaan sydämensä kyllyydestä. Lapsiystävällisessä yhteiskunnassa kaikki juhlat, myös itsenäisyyspäivä, ovat yhteisiä ja kuuluvat yhtä paljon lapsille kuin aikuisillekin”, Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Milla Kalliomaa kiteyttää.

Virallisen osuuden jälkeen juhlavieraille on järjestetty monenlaisia toimintapisteitä ja aiempien vuosien tapaan myös yllätysohjelmanumero. Säätytalon suuret salit täyttyvät lapsille mieluisista suolaisista ja makeista herkuista. Tilaisuuden juontaa näyttelijä Christoffer Strandberg. Teemana juhlissa on tänä vuonna “tulevaisuuden tekijät”.

Säätytaloon saapuu 564 lasta 283 kunnasta. Pisimmän taipaleen juhliin tekevät vieraat saapuvat Suomen pohjoisimmasta kunnasta Utsjoelta. Väkiluvultaan pienin juhlassa edustettu kunta on Keski-Suomessa sijaitseva Luhanka.

Juhlaa on vietetty ensimmäisen kerran osana Suomi 100 -juhlavuotta 2017. Myös vuonna 2018 ja 2019 juhlittiin, mutta kahtena viime vuonna juhlaa ei koronatilanteen vuoksi ole päästy järjestämään. Juhlan järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Valtioneuvoston kanslia, lapsiasiavaltuutetun toimisto sekä Kansallinen lapsistrategia.

Tunnelmapaloja ja lasten juhlailoa pääset seuraamaan juhlapäivänä MLL:n some-kanavissa Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Lasten saapuminen juhlaan klo 15 alkaen kuvataan suorana Valtioneuvoston kanslian Youtube-kanavalla. Myös tiedotusvälineet välittävät perinteiseen tapaan juhlatunnelmia Säätytalolta.

Lisätietoja:

Viestinnän asiantuntija Minna Närhilä, p. 050 472 8585, minna.narhila@mll.fi

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös