Siirry sisältöön

Nuortennetin vapaaehtoiset

Nuortennetistä löytyy tekemistä monen ikäisille ja monenlaisista asioista kiinnostuneille nuorille. Mukaan voi tulla mistä vain, sillä toimimme täysin verkossa. Näkyvin vapaaehtoisryhmä Nuortennetissä ovat toimittajat.

Nuortennetin toimittajat ovat yli 13-vuotiaita nuoria, jotka haluavat vaikuttaa, harrastaa, auttaa muita tai olla muuten vain mukana ja osa kivaa yhteisöä. Nuortennetin toimittajana voit olla tekemässä merkityksellistä vapaaehtoistyötä juuri sen verran kuin on aikaa ja voimia. Nuortennetissä toimii aktiivisesti kolme eri toimittajatiimiä: nettisivutiimi, sometiimi ja verkkaritiimi.

Toimittajien lisäksi Nuortennetissä on vapaaehtoisia moderaattoreita, jotka moderoivat keskustelupalstaa. Kaikkia vapaaehtoisryhmiä ohjaa ja tukee MLL:n aikuinen työntekijä.

Nettisivutiimissä kirjoitetaan blogikirjoituksia ja haastatteluja sekä suunnitellaan ja tehdään mm. gallupeja, testejä ja kuvituksia Nuortennetti.fi-sivustolle. Jos olet kiinnostunut kirjoittamisesta, video- tai valokuvaamisesta tai nettisivusisältöjen suunnittelusta, tämä on sinun tiimisi! Nettisivutiimiin voit liittyä täytettyäsi 13 vuotta.

Sometiimiläiset tuottavat sisältöä Nuortennetin somekanaville. Tällä hetkellä Nuortennetin somekanavista aktiivisin on Instagram (@mll_nuortennetti). Nuortennetin toimittajat kertovat somekanavissa yleisesti nuorten elämään liittyvistä asioista ja ajankohtaisista aiheista sekä markkinoivat Nuortennettiä. Jos kuvaaminen ja juttelu muille nuorille kiinnostaa, tule mukaan tähän tiimiin! Sometiimiin voit liittyä täytettyäsi 13 vuotta.

Haluaisitko tukea muita nuoria verkon välityksellä? Verkkaritiimissä tarjotaan vertaistukea muille nuorille vastaamalla Nuortennetin keskustelupalstan viesteihin. Verkkariksi ryhtyvä suorittaa tiiviin vertaistukikoulutuksen, joka valmistaa tehtävään. Verkkaritiimiin voit liittyä täytettyäsi 18 vuotta.

Toimittajien lisäksi Nuortennetissä on vapaaehtoisia moderaattoreita. Heidän tehtävänsä on moderoida sivustolla olevaa keskustelupalstaa ja siirtää huolta aiheuttavat viestit Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjille. Moderaattoriksi voit hakea täytettyäsi 24 vuotta.

Lue lisää moderoinnista

Nuortennetti elää ajassa, joten toimittajana voi päästä mukaan myös muihin kuin edellä mainittuihin juttuihin. Voit päästä esimerkiksi tekemään podcastia tai suunnittelemaan nuorille suunnattuja mainoksia.

Tule mukaan Nuortennetin toimittajaksi

Nuortennetissä julkaistaan myös muiden kuin vapaaehtoisten toimittajanuorten juttuja. Kuka tahansa nuori voi lähettää oman mediatuotoksensa Nuortennettiin!

Tee juttu Nuortennettiin

Voit olla meihin myös suoraan yhteydessä, jos sinulla heräsi kysyttävää Nuortennetin vapaaehtoisuudesta tai jos olet kiinnostunut hakemaan moderaattorin tehtävään: nuortennetti@mll.fi 

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös