Siirry sisältöön

MLL 100 vuotta

Hyvään lapsuuteen tarvitaan kaikkia meitä aikuisia. Lapsista huolehtiminen on fiksua ihan maalaisjärjellä ajateltuna. Erityisen järkevää on tukea lasten, nuorten ja vanhempien hyvää arkea. Se on jokaisen lapsen oikeus, ja sillä on suuri merkitys koko Suomen kannalta.

Juhlavuonna kutsumme sinut ja kaikki suomalaiset mukaan jatkamaan tätä työtä seuraavatkin 100 vuotta!

Vihdoin on juhlan aika!

Koronapandemia sotki MLL:n 100-vuotisjuhlavuoden suunnitelmat. Onneksi syntymäpäiviä voi juhlia joka vuosi. Paikallisyhdistyksemme järjestävät juhlapäivän kunniaksi tapahtumia ympäri Suomen. Täytekakkutarjoilua, konsertteja, teemajuhlia, ulkoilmatapahtumia, rastiratoja – yhdistyksissä on keksitty hyvin erilaisia tapoja viettää juhlapäivää. Näissä kekkereissä vihdoin päästään nauttimaan yhdessä olon riemusta.

Lue lisää kekkereistä

Testaa MLL-tietosi

Leikkimielisessä testissä selvitetään, että kuka kuuluisa säveltäjä liittyy MLL:ään ja kuka pääsihteereistämme on toiminut myös opetusministerinä? Entäs millä keskosia lämmitettiin matkalla sairaalaan? Näillä ja yhdeksällä muulla kysymyksellä selviää, kuinka hyvin tunnet satavuotiaan järjestömme.

Tee testi

Sukella MLL:n historiaan ja omaan lapsuuteesi

Olemme avanneet Mannerheimin Lastensuojeluliiton historiasta kertovan nettisivun, jolla voit tehdä aikamatkan omaan lapsuuteen. Syötä sivustolle oma syntymävuotesi ja pääset kurkistamaan millaista lapsen elämä oli ennen ja miten MLL:n oli mukana lasten elämässä.

Tutustu MLL:n historiaan tästä

Juhlavuoden koru on hopeinen riipus

Tira Jewelleryn suunnittelema MLL 100 -juhlavuoden koru on nyt saatavilla. Koru on eleettömän kaunis hopeinen riipus, jonka myyntituotosta menee osa MLL:n toiminnan tukemiseen.

Lue lisää juhlavuoden korusta

Historiateos sukeltaa syvälle kansalaisjärjestön tarinaan

Juhlavuoden kunniaksi MLL:n satavuotinen historia on koottu kansiin. Hyvän lapsuuden rakentajat -teoksen on kirjoittanut filosofian tohtori, historiantutkija Eeva Kotioja. Kirja sukeltaa syvälle kansalaisjärjestön tarinaan ja sen kautta avautuu näkymä lasten ja lapsiperheiden hyväksi tehtyyn työhön.

Lue lisää historiateoksesta

Juhlavuoden 100 tekemisvinkkiä Nuortennettiin

Nuortennetti on täynnä tekemistä. Juhlavuoden kunniaksi sivustolle kerättiin yhteen sata vinkkiä, mitä kaikkea voi tehdä Nuortennetissä. Poimi talteen niihin hetkiin, kun on tylsää tai kaipaat muuten tekemistä.

Vinkkilistaan tästä

Juhlavuosi sai oman villasukkamallin

Vapaaehtoisten aloitteesta on MLL:lle suunniteltu oma villasukkamalli juhlavuoden kunniaksi. Kuka tahansa voi nyt pistää puikot heilumaan ja neuloa itselleen tai lahjaksi MLL 100 -villasukat. Ohje löytyy nettisivuiltamme. Neulomisen iloa!

Lue lisää

Juhlavuoden yhteistyökumppanit

Aku Ankka -logo

Seidatin logo       Parceron logo

 

 

Takaisin ylös