Siirry sisältöön

Huolet eivät lomaile – Lasten ja nuorten puhelin 116 111 ja chat ovat auki joka päivä

Lapset ja nuoret löytävät kuuntelijan ja tukea Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimesta 116 111 ja chatista myös kesäkuukausina. Juhannuksesta lähtien puhelin ja chat ovat avoinna joka päivä kello 17–20.

Koulujen loma-aikoina yhteydenotoissa kuuluvat etenkin yksinäisyys, vaikeudet perheenjäsenten kanssa sekä koulun tarjoaman rytmin ja suojan puuttuminen. Palveluiden ja ammattilaisten lomaillessa osa nuorista jää kesäisin ilman tukea. Moni haluaa myös kertoa kuulumisiaan.

Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa voi jutella mistä tahansa aiheesta MLL:n kouluttamien vapaaehtoisten päivystäjien kanssa – kiireettä ja luottamuksellisesti. Päivystäjien tukena on aina MLL:n ammattilainen ja tarvittaessa lasta tai nuorta autetaan myös muun avun piiriin. Palvelu on maksuton, eikä puhelu näy puhelinlaskulla.

Juhannuksesta lähtien puhelin ja chat ovat avoinna joka päivä kello 17–20. Lisäksi nettikirjeen voi kirjoittaa itselleen sopivana aikana.

Koulujen alkaessa palataan normaaleihin aukioloaikoihin.


  • 21.6.–6.8. Lasten ja nuorten puhelin (116 111) ja chat (nuortennetti.fi) ovat avoinna joka päivä klo 17–20.
  • Nettikirjeen voi kirjoittaa itselleen sopivana aikana osoitteessa nuortennetti.fi/kirjoita.
  • Nuorten tukilinjalla numerossa 116 111 ammattilaiset päivystävät joka arki-ilta klo 20–24. Nuorten tukilinja on suljettu 15.–31.7.

MLL:n Vanhempainpuhelin, chat ja nettikirjepalvelu jäävät juhannuksesta kesätauolle. Viimeinen päivystyspäivä on 22.6. Kesän aikana vanhemmuuden kysymyksiin löytyy tukea Vanhempainnetistä osoitteesta mll.fi/vanhemmille. Puhelin on jälleen 7.8. lähtien auki joka arkipäivä.

Vanhempainpuhelin 0800 922 77 on MLL:n ylläpitämä auttava puhelin vanhemmille. Yhteyttä voi ottaa myös chatissa tai nettikirjeellä. Palveluissa voi puhua mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä asiasta koulutettujen päivystäjien kanssa anonyymisti, luottamuksellisesti ja maksutta.

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös