Siirry sisältöön

Näin kuukausilahjoitus toimii - kysymyksiä ja vastauksia

Miksi liittyisin kuukausilahjoittajaksi?
Koronakriisillä on ollut huomattavat vaikutukset lasten ja nuorten arkeen ja hyvinvointiin. Kriisi on vaikuttanut erityisen kielteisesti niiden lasten ja nuorten tilannetta, jotka ovat jo aiemmin olleet heikommassa asemassa. Sosiaalisten vaikutusten jälkihoito tulee kestämään pitkään.

MLL:n toiminnassa koronan jälkihoidossa korostuu helposti saatavilla oleva apu, kuten MLL:n auttavat puhelimet ja chat-kanavat lapsille, nuorille ja vanhemmille sekä matalan kynnyksen toiminta lapsiperheille.

Ilman lahjoittajien apua MLL:n työ ei ole mahdollista. Pienelläkin kuukausittaisella summalla olet mukana tukemassa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa.

Mihin käytätte teille lahjoitettuja varoja?
Lahjoitusten avulla me muun muassa:

  • kuuntelemme lasten, nuorten ja vanhempien huolia sekä rohkaisemme ja kannustamme heitä vuoden jokaisena päivänä,
  • koulutamme ja ohjaamme vapaaehtoisia vastaamaan lasten, nuorten ja vanhempien yhteydenottoihin, tukemaan perheitä eri tilanteissa sekä löytämään heille tarvittaessa ammattilaisten apua,
  • maksamme auttavien puhelintemme puhelut, jotta yhteyden ottaminen on mahdollista kaikille, maksutta ja nimettömänä,
  • teemme työtä kiusaamisen ehkäisemiseksi ja kiusattujen tukemiseksi,
  • autamme vanhempia mediakasvatuksessa ja vahvistamme lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä tukevaa, myönteistä ja turvallista mediankäyttöä
  • olemme läsnä nuorten arjessa keskustelupalstalla, sosiaalisen median kanavissa ja ryhmächatissa ja mahdollistamme nuorille vertaistukea ikätovereilta,
  • tarjoamme Vanhempainnetissä asiantuntevaa ja luotettavaa tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä
  • tarjoamme vanhemmille mahdollisuuksia tutustua muihin vanhempiin, jakaa kokemuksia perhe-elämästä ja vahvistaa omia verkostoja,
  • pystymme puolustamaan lasten oikeuksia sekä nostamaan lasten ja nuorten omia kokemuksia kuuluviin ja vaikuttamaan lapsi- ja perhepoliittiseen päätöksentekoon.

Miten kuukausilahjoitus toimii?
Liityttyäsi kuukausilahjoittajaksemme, saat meiltä ensimmäisen laskun sähköpostilla (paperisena mikäli meillä ei ole sähköpostiosoitettasi). Toivomme, että tilaat meiltä e-laskun oman verkkopankkisi kautta ensimmäisen laskun maksettuasi. Näin voimme säästää luontoa ja ohjata lahjoittajilta tulevat lahjoitukset mahdollisimman tehokkaasti lasten, nuorten ja lapsiperheiden auttamiseen.

Miksi kuukausilahjoittaminen on hyvä tapa auttaa?
Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös MLL:lle kustannustehokkain lahjoitusmuoto.

Mistä tiedän, että lahjoittamani varat on käytetty kuten halusin?
Mannerheimin Lastensuojeluliitolla on takanaan lähes sadan vuoden hyvä suhde lahjoittajiin ja toiminnan tukijoihin. Hyvä hallinto on meille tärkeää. Varainhankintaamme ohjaa rahankeräyslaki, joka velvoittaa varoja keräävät yhteisöt hakemaan keräysluvat ja raportoimaan kerättyjen varojen käytöstä.

Kuinka voin ryhtyä kuukausilahjoittajaksi?
Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi osoitteessa www.mll.fi/kuukausilahjoitus, lähettämällä sähköpostia osoitteella kuukausilahjoitus(at)mll.fi tai soittamalla numeroon 075 324 5600.

Mitä saan MLL:n kuukausilahjoittajana?
Saat meiltä muutaman kerran vuodessa uutiskirjeen, jossa kerromme mitä lahjoituksilla on saatu aikaan ja MLL:n työstä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kuinka kauan minun pitää olla mukana kuukausilahjoittajana?
Voit olla mukana sen aikaa, kun haluat. Kuukausilahjoituksen voi lopettaa koska tahansa.

Miten muutan lahjoitustietojani?
Voit tehdä muutokset lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluumme osoitteeseen kuukausilahjoitus(at)mll.fi tai soittamalla numeroon 075 324 5600

Miten voin lopettaa kuukausilahjoitukseni?
Voit lopettaa kuukausilahjoituksen ilmoittamalla siitä MLL:lle joko puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeellä.

Lisätietoja kuukausilahjoittamisesta saat puhelimitse numerosta
075 324 5600 tai sähköpostitse osoitteesta: kuukausilahjoitus(at)mll.fi

Liity kuukausilahjoittajaksi

Näin voit tukea MLL:n työtä

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Takaisin ylös