Näin kuukausilahjoitus toimii - kysymyksiä ja vastauksia

 1. Miksi liittyisin kuukausilahjoittajaksi?
  Jokaisella lapsella on syntyessään samat oikeudet. Kaikilla ei kuitenkaan ole samoja mahdollisuuksia selviytyä ja kasvaa. MLL:lla on jo 100 vuoden kokemus kotimaan lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämisessä. Ilman lahjoittajien apua MLL:n työ ei ole mahdollista. Pienelläkin kuukausittaisella summalla olet mukana tärkeässä työssämme kotimaan lasten hyvinvoinnin edistämiseksi.
 2. Mihin käytätte teille lahjoitettuja varoja?
  MLL:n laaja työ tukee suomalaisia perheitä lukuisilla eri tavoilla. Lahjoitettuja varoja käytämme jokapäiväisen työmme tueksi, jotta pystymme puolustamaan lasten oikeuksia ja vahvistamaan lasten ja nuorten ääntä yhteiskunnassa. Vanhempien tukeminen arjessa ja päättäjiin vaikuttaminen vahvistavat konkreettisesti lapsiperheiden hyvää arkea. Lahjoituksilla pystymme esimerkiksi kouluttamaan uusia vapaaehtoisia vastaajia Lasten ja nuorten puhelimeen ja Vanhempainpuhelimeen sekä kattamaan näiden auttavien puhelinten puhelinkuluja ja pitämään näin puhelut soittajille maksuttomina. Lisäksi pystymme tuottamaan materiaaleja ammattikasvattajille kouluissa tehtävään kiusaamisen vastaiseen työhön. Lahjoituksia käytämme myös mediakasvatustyöhön, jossa koulutamme vapaaehtoisia ja tuotamme materiaaleja mm. kouluvierailuja varten.
 3. Miten kuukausilahjoitus toimii?
  Liityttyäsi kuukausilahjoittajaksemme, saat meiltä ensimmäisen laskun sähköpostilla (paperisena mikäli meillä ei ole sähköpostiosoitettasi). Voit halutessasi tilata meiltä e-laskun oman verkkopankkisi kautta ensimmäisen laskun maksettuasi.
 4. Miksi kuukausilahjoittaminen on hyvä tapa auttaa?
  Kuukausilahjoittaminen on lahjoittajalle helppoa ja vaivatonta. Se on myös MLL:lle kustannustehokkain lahjoitusmuoto.
 5. Mistä tiedän, että lahjoittamani varat on käytetty kuten halusin?
  Mannerheimin Lastensuojeluliitolla on takanaan lähes sadan vuoden hyvä suhde lahjoittajiin ja toiminnan tukijoihin. Hyvä hallinto on meille tärkeää. Varainhankintaamme ohjaa rahankeräyslaki, joka velvoittaa varoja keräävät yhteisöt hakemaan keräysluvat ja raportoimaan kerättyjen varojen käytöstä.
 6. Kuinka iso osa lahjoitetuista rahoista menee suoraan kohteeseen?
  Jokaisesta meille lahjoitetusta eurosta 85 senttiä menee suoraan toimintaamme. 15% käytämme toimintaamme tukeviin kuluihin, mm. läpinäkyvään taloushallintoon, toiminnasta viestimiseen ja vapaaehtoistemme tukemiseen ja kouluttamiseen heidän tekemässään työssä. Tämä työ mahdollistaa sen, että MLL on läsnä kaikkialla Suomessa tukemassa paikallisia lapsiperheitä.
 7. Kuinka voin ryhtyä kuukausilahjoittajaksi?
  Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi osoitteessa www.mll.fi/kuukausilahjoitus, lähettämällä sähköpostia osoitteella kuukausilahjoitus(at)mll.fi tai soittamalla numeroon 075 324 5600.
 8. Mitä saan MLL:n kuukausilahjoittajana?
  Saat meiltä muutaman kerran vuodessa uutiskirjeen, jossa kerromme mitä lahjoituksilla on saatu aikaan ja MLL:n työstä lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi.
 9. Kuinka kauan minun pitää olla mukana kuukausilahjoittajana?
  Voit olla mukana sen aikaa, kun haluat. Kuukausilahjoituksen voi lopettaa koska tahansa.
 10. Miten muutan lahjoitustietojani?
  Voit tehdä muutokset lähettämällä sähköpostia asiakaspalveluumme osoitteeseen kuukausilahjoitus(at)mll.fi tai soittamalla numeroon 075 324 5600
 11. Miten voin lopettaa kuukausilahjoitukseni?
  Voit lopettaa kuukausilahjoituksen ilmoittamalla siitä MLL:lle joko puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeellä.

Lisätietoja kuukausilahjoittamisesta saat puhelimitse numerosta
075 324 5600 tai sähköpostitse osoitteesta: kuukausilahjoitus(at)mll.fi

Näin voit tukea MLL:n työtä