Siirry sisältöön

533 lasta juhli Säätytalolla Suomen lasten itsenäisyysjuhlassa

Valtioneuvoston kanslian, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun järjestämissä lasten itsenäisyysjuhlissa Helsingin Säätytalolla oli tunnelma katossa. 533 lasta Utsjoelta Hankoon osallistui juhliin. Juhlan teemana oli lukeminen ja kirjallisuus ja sinne oli kutsuttu kaksi lasta kaikista Suomen kunnista.

Aluksi pääministeri Juha Sipilä kätteli kaikki 10-vuotiaat tulevaisuuden tekijät. Juhlavan kättelyn jälkeen vieraat nauttivat yllätysesiintyjä Tuure Boeliuksen kolmesta hittibiisistä, jotka saivat kuulijat hyppimään ja taputtamaan mukana. Suolaiset ja makeat herkut maistuivat ja lapsia tervehtivät juhlissa kirjoista tutut hahmot. Improvisaatioryhmä Lonkka esitti kohtauksia lapsille tutuista kirjoista. Kirjailija Timo Parvela vei vieraat Ella-kirjojen maailmaan.

Myös tarjoilu oli saanut inspiraatiota kirjallisuudesta. Herkkupöydistä löytyi muun muassa Koiramäen kuumia nakkisämpylöitä, Annelin ja Onnelin vihannesvartaita, Harry Potterin molekyylikaramellibuffet ja Neropatin päiväkirjaleivoksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös