Siirry sisältöön

Huoli nuorten hyvinvoinnista käynnistää mittavan yhteistyön

Elisa ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhdistävät voimansa nuorten digihyvinvoinnin parantamiseksi. Monivuotisen kumppanuuden avulla lapsia ja nuoria halutaan auttaa käyttämään älylaitteitaan fiksusti ja turvallisesti.

Vuoden 2023 lopussa Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Elisan yhteistyönä toteuttama nuorten mediankäytön kysely paljasti, että yhä useampi nuori ei hallitse älylaitteidensa käyttöä. Yli 3600 vastaajan kyselyssä nousi myös esiin, että nuoret kaipaavat aikuisten ja palveluntarjoajien tukea älylaitteiden fiksumpaan käyttöön. Elisan ja MLL:n kumppanuuden yhtenä tärkeimmistä tavoitteista on tarjota konkreettista apua nuorille.

– Kyselyyn tulleista avopalautteista nousi selvästi esiin nuorten huoli omasta hyvinvoinnista. Strateginen kumppanuus MLL:n kanssa on meille iso panostus, mutta samalla se on viestimme nuorille siitä, että heidän äänensä on kuultu. Haluamme tarjota nuorille itselleen keinoja älylaitteiden parempaan hallintaan, Elisan viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Eliisa Tapio

Elisan ja MLL:n monivuotinen kumppanuus käynnistyy maaliskuun 2024 aikana. Elisa on mukana tukemassa Digitutkijat-hanketta, joka on Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä ja rahoittama sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton toteuttama mediakasvatushanke. Digitutkijat-hanke sisältää muun muassa nelosluokkalaisille suunnattuja mediakasvatuksen ja digihyvinvoinnin työpajoja, joilla tullaan tavoittamaan 75 % suomalaisista ala- ja yhtenäiskouluista.

– Nuoret tarvitsevat hyvät digitaidot pärjätäkseen kehittyvissä digitaalisissa ympäristöissä. Nelosluokkalaiset ovat oivallisessa iässä omaksumaan tietoja ja taitoja digiin liittyen, mutta tietoisuuden lisäämistä tarvitsevat myös lasten vanhemmat. Kyselyssämme nousee esiin väkevä viesti nuorilta: he tarvitsevat aikuisia tukemaan, antamaan apua ja neuvoja sekä olemaan läsnä omassa mediankäytössään. Yhteistyö Elisan kanssa on hieno esimerkki siitä, kuinka voimme yhdessä tukea lasten ja nuorten mediankäyttöä sekä kotien ja ammattilaisten mediakasvatustyötä, toteaa MLL:n kouluyhteistyöstä ja digitaalisesta nuorisotyöstä vastaava kehittämispäällikkö Paula Aalto.

Elisa ja MLL tulevat Digitutkijat-hankkeen lisäksi toteuttamaan erilaisia tietoiskuja, tapahtumia ja kampanjoita nuorille sekä myös vanhemmille digihyvinvoinnin ympärillä. Nuorten ääntä kuullaan erilaisten yhdessä toteutettavien kyselyiden kautta. Jo aiemmin startannut yhteistyö kellopuhelinten ympärillä saa myös jatkoa; Elisa lahjoittaa jokaisesta myymästään lasten kellopuhelimesta 5 euroa MLL:lle. Summalla tuetaan muun muassa Lasten ja nuorten puhelinta ja chattia.

 

Lisätietoja:

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen, leena.poutanen@mll.fi, p. +358 50 598 0601

Elisan viestintä
mediadesk@elisa.fi, p. +358 50 305 1605

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös