Siirry sisältöön

Lapset juhlivat itsenäisyyspäivää ystävyysteemalla Valtioneuvoston linnassa

Lasten itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään maanantaina 4.12. Valtioneuvoston linnassa, jonne on kutsuttu jokaisesta Suomen kunnasta kaksi vuonna 2013 syntynyttä lasta. Pääministeri Petteri Orpo kättelee ja toivottaa juhlavieraat tervetulleeksi tilaisuuden aluksi. Tämän jälkeen on luvassa erilaista ohjelmaa, makeaa ja suolaista syötävää sekä musiikkia. Juhlassa nähdään aikaisempien vuosien tapaan myös yllätysohjelmanumero. Juhlan juontaa Essi Unkuri. 

Tämän vuoden juhlateema on ystävyys ja kaveritaidot. Lapset saavat tuoda juhliin omia piirroksiaan, tarinoita tai runoja ystävyydestä. Tapahtumasta löytyy ystäväkirja ja Postitoimisto, jossa voi askarrella ikioman kortin ystävälle. Juhlien ohjelma kannustaa tutustumaan ja löytämään uusia kavereita. 

– Kaverit merkitsevät iloa, leikkiä ja yhteistä tekemistä. Se näkyy myös tässä Lasten itsenäisyyspäivän juhlassa. Toisten huomioiminen ja mukaan ottaminen eivät ole itsestäänselvyys, niidenkin harjoittamiseen tarvitaan meidän aikuisten apua. Lasten itsenäisyyspäivän juhla on samalla lapsille ja meille aikuisille muistutus ystävyyden ja rauhan merkityksestä. Oikeus vaikuttaa ja tulla kuulluksi ovat oikeuksia, jotka kuuluvat myös lapsille. Myös nämä teemat ovat näkyvät juhlan ohjelmassa, sanoo MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa. 

Valtioneuvoston linnaan saapuu tämän hetken tiedon mukaan 534 lasta 265 kunnasta. Vieraita saapuu niin Suomen pohjoisimmasta kunnasta Utsjoelta, eteläisimmästä kunnasta Hangosta kuin Ahvenanmaaltakin. 

Valtakunnallinen lasten itsenäisyyspäivän juhla on vakiintunut osaksi itsenäisyyspäivän juhlintaa. Se järjestetään nyt viidettä kertaa. Juhla on järjestetty aiemmin vuosina 2017–2019 ja 2022.  

Juhlan suunnittelevat ja toteuttavat Valtioneuvoston kanslia yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Lapsiasiavaltuutetun toimiston kanssa. Juhlan kättelyosuutta voi seurata suorana lähetyksenä valtioneuvoston Youtube-kanavalla. 

Verkkolähetys Valtakunnallisesta lasten itsenäisyyspäivän juhlasta 4.12.  

Juhlan ohjelma ja käytännön tietoa osallistujille Mannerheimin Lastensuojeluliiton sivuilla 

 

Lisätietoja:  

Emi Maeda, projektikoordinaattori, puh. 050 470 8766, emi.maeda@mll.fi 

Minna Närhilä, viestinnän asiantuntija, puh. 050 472 8585, minna.narhila@mll.fi 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös