Siirry sisältöön

Suomen lasten itsenäisyysjuhla kokoaa kymmenvuotiaat kaikkialta Suomesta Säätytaloon

520 kymmenvuotiasta  kaikkialta Suomesta juhlii tänään itsenäisyyttä Helsingissä Säätytalossa. Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio järjestävät tänään itsenäisyysjuhlan, johon kutsuttiin kaksi lasta jokaisesta Suomen kunnasta.

– Lasten itsenäisyysjuhlan huomioiminen ja pääministerin mukana olo on arvostuksen osoitus lapsille. Yhteiskunta kaipaa enemmän lapsiystävällisiä tekoja. Se on hyvä muistaa niin arjessa kuin juhlassa. Tästä juhlasta tulee lastennäköinen ja iloinen itsenäisyyspäiväjuhla, jatkaa MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa.

Juhlan aluksi pääministeri kättelee kaikki juhlijat. Ohjelmassa on yllätysesiintyjän lisäksi toimintahuoneita, joissa voi esimerkiksi rapata, koristella piparkakkuja Master Chef Junior -voittajien kanssa, valokuvauttaa itsensä, testata Suomi tietoutta tubettaja Tuure Boeliuksen kanssa ja tietysti syödä ihania herkkuja. Lapset tuovat mukanaan juhlaan onnittelukortin Suomelle.

Juhlaa voi seurata MLL:n somekanavissa. Myös tiedotusvälineet ovat juhlassa mukana ja juhlista nähdään tunnelmia sekä MTV3:n että YLE:n etko-ohjelmissa tänään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös