Siirry sisältöön

Tukea tytöille ja äideille

Tyttö olet helmi! -etäohjaus on tarkoitettu yläkouluikäikäisille tytöille ja heidän äideilleen. Toiminta on suunnattu tytöille, joiden hyvinvoinnista ja mielialasta on herännyt huolta. Etäohjaukseen voi hakeutua esimerkiksi nuoren yksinäisyyteen, ahdistuneisuuteen, masentuneisuuteen tai kiusaamiskokemuksiin liittyen.

Toiminta järjestetään videopuheluiden ja WhatsAppin välityksellä, joten voitte osallistua siihen mistä päin Suomea tahansa. Toiminta on osallistujille maksutonta ja kestää kokonaisuudessaan noin neljä kuukautta. Etäohjaus on yksilöllisesti räätälöityä ja se perustuu luottamuksellisuuteen. Osallistujat voivat valita itselleen sopivan aikataulun tapaamisille ja yhteisten tehtävien tekemiselle.

Tyttö olet helmi! -etäohjauksen tarkoituksena on vahvistaa nuoren mielenterveyttä suojaavia tekijöitä vahvistamalla tytär-äiti-suhdetta. Toimintaan osallistutaan yhdessä äidin tai jonkun muun läheisen aikuisen naisen, kuten vaikka äitipuolen, isoäidin, kummitädin tai sijaisäidin kanssa.

  • vahvistaa nuoren ja äidin välistä suhdetta
  • tukea tunteiden ilmaisua
  • tunnistaa mielenterveyttä edistäviä asioita ja riskitekijöitä
  • vahvistaa äidin myönteisiä vanhemmuuden keinoja
  • auttaa nuorta ja vanhempaa tunnistamaan vahvuutensa

Tyttö olet helmi! -etäohjaus tarkoittaa videokeskusteluja nuoren, äidin ja työntekijän välillä, sekä nuoren ja äidin yhteisiä toiminnallisia tehtäviä kotiympäristössä ja luonnossa:

  • 3 videotapaamista nuoren, äidin ja verkko-ohjaajan kanssa
  • 5 toiminnallista tehtävää nuorelle ja äidille
  • Nuori ja äiti saavat tukea työntekijältä tehtävien välissä

Hae mukaan toimintaan 

Tyttö olet helmi! -etäohjausta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö ja se toteutetaan MLL:n sekä Aamos Kuntoutus- ja terapiapalveluiden yhteistyönä.

Minna Haapanen, suunnittelija
minna.haapanen@mll.fi
p. 050 466 2725

Minna Aallontie, vastaava suunnittelija
minna.aallontie@aamospalvelut.fi
p. 040 6532 43

Kuva: Mikko Kaaresmaa

Aiheeseen liittyvät

Takaisin ylös