Tukea tytöille ja äideille

Huolettaako tyttären mieliala? Onko suhteessanne ristiriitoja?

Tyttö olet helmi! -etäohjaus on tarkoitettu yläkouluikäikäisille tytöille ja heidän äideilleen. Toiminta on suunnattu tytöille, joiden hyvinvoinnista ja mielialasta on herännyt huolta. Etäohjaukseen voi hakeutua esimerkiksi tytön yksinäisyyteen, ahdistuneisuuteen, masentuneisuuteen tai kiusaamiskokemuksiin liittyen.

Mitä etäohjaus on?

Toiminta järjestetään videopuheluiden ja WhatsAppin välityksellä, joten voitte osallistua siihen mistä päin Suomea tahansa. Toiminta on osallistujille maksutonta ja kestää kokonaisuudessaan noin kolme kuukautta. Etäohjaus on yksilöllisesti räätälöityä ja se perustuu luottamuksellisuuteen. Osallistujat voivat valita itselleen sopivan aikataulun tapaamisille ja yhteisten tehtävien tekemiselle.

Tyttö olet helmi! -etäohjauksen tarkoituksena on vahvistaa tytön mielenterveyttä suojaavia tekijöitä ja tytär-äiti-suhdetta. Toimintaan osallistutaan yhdessä äidin tai jonkun muun läheisen aikuisen naisen, kuten vaikka äitipuolen, isoäidin, kummitädin tai sijaisäidin kanssa.

Toiminnan avulla voidaan

  • vahvistaa tytön ja äidin välistä suhdetta
  • tukea tunteiden ilmaisua
  • tunnistaa mielenterveyttä edistäviä asioita ja riskitekijöitä
  • vahvistaa äidin myönteisiä vanhemmuuden keinoja
  • auttaa tyttöä ja äitiä tunnistamaan vahvuutensa

Mitä etäohjauksessa tehdään?

Tyttö olet helmi! -etäohjaus tarkoittaa videokeskusteluja tytön, äidin ja verkko-ohjaajan välillä, sekä tytön ja äidin yhteisiä toiminnallisia tehtäviä kotiympäristössä ja luonnossa:

  • 3 videotapaamista tytön, äidin ja verkko-ohjaajan kanssa
  • 5 toiminnallista tehtävää tytölle ja äidille
  • Tyttö ja äiti saavat tukea verkko-ohjaajalta tehtävien välissä

Haluan lisätietoa toiminnasta

Hae mukaan toimintaan

Tyttö olet helmi! -etäohjausta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla ja se toteutetaan MLL:n sekä MLL:n lasten ja nuorten kuntoutussäätiön välisenä yhteistyönä.

Minna Haapanen, hankesuunnittelija
minna.haapanen@mll.fi
p. 050 466 2725

Minna Aallontie, hankesuunnittelija
minna.aallontie@mll.fi
p. 040 6532 43

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?