Siirry sisältöön
Nimetön

Mitä minä äitinä tekisin? Tyttäreni on ihana 12v. vielä lapsi mieleltään, leikkivä, iloinen -mutta isojenkin tyttöjen asiat kiinnostavat. Pukeutua pitäisi ikäistään isommaksi -säästä välittämättä, hiuksiin pitäisi saada väriä.
Koulu ei innosta. Läksyt tehdään nopsasti, lukeminen ei maistu. Mieheni sanoi, että onneksi ei vielä luuhaa iltaisin kylillä…Ystäviä on kaksi, harrastuksia ei halua. Tykkäämänsä piirrustusharrastuksen jätti ilmeisesti ystävien takia. Toinen ystävistä ahkera koululainen, toisella kiinnostus muualla.
Tyttäreni piilottelee läksyjään ja kokeita. Saamme tietää annetut kokeet ystävän kautta. Tulevat kokeet opettaja laittaa viestinä, kun tyttäremme ”ei muista” laittaa niitä ylös. Olen neuvonut muistiinmerkitsemistavat, keskustellut, ohjannut, ollut lukemisapuna. Tyttärelläni mahtava taito sulkea mielensä tilanteesta. Opettajan kanssa olen keskustellut -kaksi opettajaa on sitä mieltä, ettei ole mitään ongelmaa. Meidän lapsemme ei vain lue ja pärjää kuin pärjää. Minä olen ainoa, joka ottaa kouluunpäin yhteyttä.
Mieheni on luovuttanut -vaikka vahdimme vieressä, tytär ei lue. Miehen mielestä emme voi pakottaa. Olen lukenut tyttärelle koealueita ääneen -mutta en ole aina paikalla.
Minustakin tyttö on siinä iässä, että omaakin vastuuta pitäisi jo koulunkäynnistä ottaa. Olenko väärässä? Olen samaa mieltä mieheni kanssa, että viikkoraha lopetetaan ja rahaa saa vain kokeista, jotka menevät keskinkertaisesti tai hyvin -eivät juuri ja juuri läpi.
Olenko minä liian vaativa?

Nimetön

Mielestäni, et ole liian vaativa!
Meillä sama ongelma läksyjen lukemattomuuteen.Poika täyttää 11v. ja haluaa selvitä läksyistä mahd. nopeasti ilman miettimistä. Jos läksyä pitää miettiä, se jää helposti tekemättä. Opettajan mielestä lukemista pitää harjoitella sujuvammaksi.. mutta jos poika on jääräpää.. sitä ei muuta mikään.Meillä ei makseta viikkorahaa, joten sitäkään ei voi ottaa pois… Samoin kokeet jää kertomatta ja tehdyt näyttämättä, jos koulusta ei tulisi viestiä.
En tiedä, mitä teen???!!

Nimetön

Hyvästä käytöksestä palkitaan ja huonosta käytöksestä rangaistaan.
Palkitseminen hyvästä käytöksestä ei ole palkitsemista hyvästä koulumenestyksestä (=hyvistä numeroista) vaan opiskelusta. Ahkera kokeisiin lukeminen ja opiskelu=palkinto. Jos ei opiskella ja harjoitella=rangaistus.
Rangaistuksena tämänikäisille tehoaa usein konekielto (ei tietokonetta X aikaan), kännykkä pois X aikaa, arestia X aikaa.
Palkintoa kiinnostuksen mukaan:kavereiden kanssa leffaan,syömään..?

Toimisiko?

Vastaa aiheeseen: 12-vuotias tytär vähättelee koulunkäyntiä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös