Äiti

Olimme mieheni kanssa 10.v naimisissa. Meillä on kolme yhteistä lasta 9.v,7.v ja 5.v. Jouluna 2018 mieheni suuttui minulle ja lähti. Neljään kuukauteen hän ei ottanut lapsiin yhteyttä.
Vasta kun vanhin lapsemme laittoi isälle viestiä että on ikävä niin siinä kohtaa Isä otti yhteyttä.
Ensimmäisellä tapaamiskerralla neljän kuukauden jälkeen Isä päätti tutustuttaa lapset uuteen naisystäväänsä. Lapset järkyttyivät ja lapset menivät jotenkin iham sekaisin asiasta. He eivät enää halunneet mennä Isälle jos se nainen olisi siellä.
Seuraavalla tapaamiskerralla Isä suostui tapaamaan lapset yksin ja vierailu sujui oikein hyvin.
Nyt on kulunut kuukausi eikä isä ole pitänyt mitään yhteyttä lapsiin. Ei vastaa puhelimeen, ei viesteihin ei mitään.
Mitä mun pitää tehdä? Pitääkö tämän kaiken nyt käsittää niin ettei Isä halua pitää lapsiinsa yhteyttä. Millainen Isä tekee lapsilleen näin?

mummo

Onpas teillä kurja tilanne. Olet varmaan paitsi ymmälläsi, myös vihainen ja pettynyt. Ja lapset! Isän ikävä voi olla ihan musertava. Tarvitset nyt paljon voimia ja myös tukea ja apua. Isovanhemmat, tädit, kummit, enot, serkut . . . kaikki mahdolliset ihmiset, myös ystävät kannattaa nyt pyytää hätiin ja sinun ja lasten tueksi. Älä missään tapauksessa jää yksin miettimään tilannetta. Kehotan sinua myös ottamaan yhteyttä oman kotikuntasi sosiaalipalveluihin, lähinnä lastenvalvoja lienee se taho, joka osaa neuvoa sinua tuossa tilanteessa. Isällä on paitsi oikeuksia myös velvollisuuksia ja mikäli niistä ei pystytä sopimaan perheen kesken, lastenvalvoja osallistuu ymmärtääkseni tilanteen selvittelyyn.
Surullista aikaa varmaankin sinulle mutta lasten takia löydät itsestäsi varmaan voimia jatkaa eteenpäin. Muista, että sinun ei tarvitse jaksaa yksin.

Vastaa aiheeseen: Isän hylkäämät lapset
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.