Siirry sisältöön
Nimetön

meillä on 15 v poika… todella lahjakas urheilussa, on ikäsarjojen suomenmestaruuksia jne..lisäksi hän itse haluaa harrastaa urheilua ja on pidetty siinä kaveripiirissä. mutta pojalla muuttui kaveripiiri tuoaa reilu vuosi sitten ja sen jälkeen alkoivat ongelmat… Tupkan poltto,, koulu käytös tosi huonoa eikä noudata siellä annettuja sääntöjä,,, joidenkin kavereiden mukaan varastaa kaupasta karkkia ja tupakkaa,,, koulusta ei lintsaa mutta ei siellä juurikaan mitään tee, kaikki numerot lähes vitosia… on jäänyt kotonakin kiinni rahan varastamisesta,,, olemme olleet keskutelemassa perheneuvolassa… kuraattorilla.. rehtorin ja luokan valvojan kanssa… pojalta on ollut pois tietokone, kännykkä , rahat, tv… oli arestissa lähes koko viime kesän… olemme keskustelleet,,, kiristäneet,,, lähes lahjoneet… mikään ei auta… tuo tupakointi/nuuska ja valehtelu ehkä pahinta,,, kotona poika on hyväkäytöksinen ja hellyyttävä mutta meillä vanhempina alkaa keinot loppua ja tämä vaikuttaa koko perheen elämään jo todella masentavasti… miten saada poika ymmärtämään….. APUA!!!!!!!!!!!!!!

Nimetön

Hei 15-vuotiaan pojan äiti!

Sinulla on iso huoli pojastasi. Lahjakas ja fiksu poika on ajautunut vuoden aikana monenlaisiin ongelmiin. Olette hakeneet hänelle apua ja kokeilleet erilaisia rankaisukeinoja, mutta mistään ei ole ollut merkittävää apua. Ymmärrän hyvin, että tilanne alkaa kuormittaa koko perhettä ja vanhempana oman jaksamisen rajat alkavat tulla vastaan.

Hienoa, että kotona pojan kanssa sujuu hyvin. On tärkeä ylläpitää hyvää keskusteluyhteyttä ja kertoa tälle hellyyttävälle nuorelle miehelle, että te vanhemmat olette hänestä huolissanne ja haluatte hakea ja löytää hänelle apua. Nuori kaipaa vanhemmaltaan hyväksyntää, rakkautta ja huolenpitoa, vaikka ei sitä aina ulospäin näytäkään.

Löytyykö kotikunnastanne yläkouluikäisille nuorille ja heidän perheilleen kohdennettua perhe- tai nuorisotyötä? Tarvittaessa tukea haastavaan tilanteeseen on mahdollista saada myös lastensuojelusta.

Voit aina soittaa tai kirjoittaa MLL:n Vanhempainpuhelimeen ja nettikirjepalveluun. Vanhempainpuhelimen numero on 0600 12277 (0,08 e/min + pvm/mpm), ja puhelin on avoinna maanantaisin 10 -13, tiistaisin 10-13 ja 17-20, keskiviikkoisin 10-13 ja torstaisin 14-20. Kirjeen pääset kirjoittamaan osoitteessa: vanhemmat.mll.fi/vpn/netti.php. Kirjeisiin ja puheluihin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset päivystäjät, jotka ovat itsekin vanhempia.

Jaksamista Sinulle ja perheellesi!

Lämpimin terveisin Vanhempainnetin ylläpito

Nimetön

Samoissa fiilinkeissä ollaan. Tuntuu että kaikki avut käytetty, mutta kun poika osaa vasta juuri oikein kysymiksiin sekä kotona että ammattiauttajille. Itsensä tuntee avuttomaksi. Mikään ei poikaa kiinnosta. Yksi yö putkassa ei edes auttanut.
Minä myös huudan APUA! Miten saada yhteys poikaan niin että ymmärtäisi oman etunsa. Uhkailut, lahjonnat,halailut eivät tehoa. Täyttää ensi vuonna 18 vuotta ja joskus yön pimeinä tunteina tekisi mieli heittää hänet ulos maailmaan yksinään.
Olen hänen siskonsa kanssa käynyt vastaavat läpi vuosia sitten ja tuntuu että minun olisi jaksettava tämäkin polku pojan kanssa tai muuten olisi huono äiti.Mutta mistä sitä voimia saa jotta jaksaisi.? Voimia teille lähetän jotta jaksatte :)

Nimetön

Jälleen huonoja uutisia. Kutsu tuli oppilashuoltoryhmään, eli koulua käyty 2kk ja sama linja pojalla näyttää olevan. Ei jaksa itkeä enää. Pitäskö vaan odottaa että menee ensi vuonna armeijaan ja kasvaisi siellä. Epävarmaa kuitenkin otetaanko sinne koska on astmaa ja lonkkaongelmia. Yksin olen suruni kanssa kun ihmettelen pojan tulevaisuutta. No raha hanat menee ainakin kiinni vaikken ole pystynytkään paljon yh-äitinä osa-aikaisena antamaan. Hyvä kun koti, ruoka, vaatteet saan lapsilleni. En edes tiedä mihin poikani ohjaisin apua saamaan.
Joskus yön tunteina pelko on suurin.

Vastaa aiheeseen: Mitä vielä voi yrittää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös