Siirry sisältöön
Nimetön

Siis muutimme erilleen 10 vuoden avoparina olemisen jälkeen n.2,5 kuukautta sitten. Toki henkisesti jo paljon kauemmin sitten ainakin minun puolestani. Ex puolisosta en oikein osaa sanoa koska keskustelun puutteeseen se lopulta kaatuikin ja minun aloitteestani. Joka tapauksessa 5v tyttäremme on viikko/viikko systeemillä ja olen lähivanhempi. Nyt kuitenkin noin kuukauden päivät olen tapaillut uutta naista jonka kanssa menee paremmin kuin hyvin ja puhun hänelle aivan kaikesta, edellisestä suhteestani viisastuneena ja hän puhuu minulle. Olen hänen 2-8 vuotiaat lapsensa pari kertaa tavannut ja sekin meni niin hyvin kuin vain voi. Nyt kuitenkin ex puolisoni on seurusteluni huomannut (vaikka en sitä toki mitenkään piilotellut ole) ja ilmoitti että erosta on niin vähän aikaa ettei tyttärelle saa ketään uusia ihmisiä esitellä. Äitini on jollain tapaa myös ollut uutta seurusteluani vastaan ja nyt myös samaa mieltä ex puolisoni kanssa uusien ihmisten esittelystä. Lähtökohtana tuntuu olevan että lapsessa on nyt oltava jotain vikaa erottu kun on. Itse en tyttäressä muita muutoksia ole nähnyt kuin että vähän vähemmän kiukuttelee. Ex puoliso sanoi että halii nykyään tosi usein joten se on oireilua. Tämä oireilu tosin ilmestyi samaan aikaan kun hän seurusteluni selville sai. Joten kysymys kuuluu mikä on tarpeeksi pitkä aika lapselle seurustelukumppanin esittelyyn vaikka nyt vain kaverina. Ja tottakai ymmärrän että vaikka ero ei minulle kova paikka ollutkaan niin lapselle varmasti on. Melkoinen novelli tästäkin tuli.

Nimetön

Hei,

Vanhempien ero vaikuttaa aina lapsiin. Anna aikaa lapsellesi, yhteistä aikaa teille kahdelle. Juttele ja kysele hänen tunteistaan erosta ja miten hän sen kokee. Hän ei välttämättä osaa vielä kertoa asioita niiden omilla nimillään, mutta kuuntelemalla hänen viestejään saat varmasti paljon selville miten hän eron kokee.

Kerro hänelle myös omista tunteistasi ja hellävaraisesti syistä miksi ajauduitte erilleen ikä huomioon ottaen. Voisit korostaa lapsellesi, että hänellä on kuitenkin aina kaksi vanhempaa, isä ja äiti, vaikka te asuttekin eri osoitteissa.

Laitan sinulle MLL:n sivulta linkin, jossa on kerrottu vanhempien erosta ja miten ne voivat vaikuttaa eri ikäisiin lapsiin:

http://www.mll.fi/vanhempainnetti/kipupisteita/perheen_kriisit_ja_muutokset/vanhempien_ero/

Kuulostele miten tyttäresi voi ja onko aika kypsä uuden ystävän esittelylle. Vai voisiko uuden ystävän esittely tuoda lisää paineita pienelle tyttärellesi? Oletko itse nähnyt tyttäressäsi muutoksia eron jälkeen? Miltä lapsesta on mahtanut tuntua?

Kaikkea hyvää teille,
Tuulantei
MLL:n päivystäjä

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös