Siirry sisältöön
Nimetön

Meillä kummallakin on oma koti, mahd. tuleva puolisoni on muuttamassa minun luo. Hän itse on myymässä omaa asuntoaan. Hän ei osallistu minun luona (vaikka ollaan jatkuvasti tässä minun luona)mihinkään muuhun kuin ruokakustannuksiin. Onko teidän mielestä oikein? Olen kyllä puhunut tästä hänelle, mutta hän sanoo että hänellä on omatkin kustannukset omasta kodista. Hän kuitenkin säästää vedessä, lämmityskustannuksissa, koska lämmitys niin pienellä omassa kodissa. Sekä lopettanut omia tiettyjä palveluja, koska ne näkyvät minulla. Ei ole tehnyt elettäkään siihen suuntaa, että osallistuisi yhteisiin asumiskustannuksiin. Hän säästää huomattavan summan joka kuukausi. Mitä te tekisitte asialle? AIkoi sitten osallistui kun on saanut myytyä oman asunnon. Mutta meneekö tähän asti oikein?

Nimetön

Minusta ei kuulosta reilulta, laita ukko maksamaan osuutensa! Meillä oli aikanaan sama tilannne ennen kuin ostettiin oma yhteinen asunto. Maksettiin puoliksi kaikki yhteiset kulumme (ruoka, Hesari jne.), sen jälkeen laskettiin yhteen molempien yleiskulut (vuokrat, vesi, sähkö jne.) ja maksettiin ne puoliksi. Toisin sanoin minä käytänössä kompensoin osuudellani silloisen tyttöystäväni, nykyisen vaimoni yleiskuluja, koska niitä myös käytin ja oli sitä kautta minusta reilua.

Nykyään kun meillä on yhteistalous, meillä on edelleen omat tilit (=omat rahat), mutta maksamme yhteiselle taloustilille tilipäivänä yhdessä sovitun summan. Tältä tililtä hoidamme kaikki yhteiset perheen menot. Emme nillitä jokaisesta oluttölkistä tai ripsiväristä, vaan homma perustuu luottamukseen ja läpinäkyvyyteen. Minulla on tällä hetkellä melko paljon suurempi palkka kuin vaimolla, joten sovimme jossain vaiheessa, että maksan suuremman summan kuin hän. Joka on minusta ihan reilua. Osuutemme laskimme meidän nettopalkkojemme prosenttuaalisesta erotuksesta. Toisin sanoen minä maksan 70% ja vaimo 30% summasta, jonka laitamme yhteiselle tilillemme.

Suosittelen, raha-asioista on tympeä riidellä, muttei kannata ryhtyä myöskään aikuisen ihmisen elättäjäksi.

Nimetön

Kiitos vastauksesta. Oli ihan mukava saada vastaus miespuoliselta henkilöltä. Olet ihan oikeassa asian suhteen. En tiedä miksi en saa asiaa otettua edelleenkään esille. KYllä tässä on tullut vähän hyväksikäytetyn maku itselle. Muuten kun kaikki on hyvin mutta tämä talousasia vaivaa kyllä minua. Itse olen kuitenkin ajatellut, että hän ei voi määrätä täällä mistään kun ei maksakaan mistään. Sekin on vaan jännää että mies on alkanut lainaamaan minulta erinäisiä työkaluja jolla se hoitelee myös vanhempiensa tarpeita eikä kysy minulta lupaa. Saas nähdä mihin tämä suhde loppujen lopuksi sitten menee. Ottaa kyllä päähän tällainen. Itseänihän tässä tietenkin saa syyttää kun ei saa sanottua tälle miehelle.

huolestunut anoppi

Mitä mieltä olette tällaisesta uusperheestä, jossa mies tienaa reilusti puolta enemmän kuin avovaimo. Äitiyslomalla äidin palkka on yli neljä kertaa pienempi verrattuna miehen palkkaan. Lisäksi miehellä on edellisestä avioliitosta kolme lasta ja naisella kaksi lasta, jotka kaikki asuvat vuoroviikoin samassa asunnossa. Kuitenkin yhteiselle tilille on pakko maksaa täsmälleen sama summa. Ja koska naisen tulot eivät riitä, hänet on pakotettu käyttämään asuntosäästöjään elämiseen (summa jonka sai avioeron osituksessa talosta) .

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös