Siirry sisältöön
Nimetön

Hei. Olen vasta eronnut 26-vuotias mies. Meillä on 2-vuotias poika jonka johdosta varasimme ajan lastenvalvojalle. Exäni on tehnyt hyvin selväksi, että aikoo olla kaikessa hankala ja siksi tarvisinkin vähän apuja kuinka valmistautua tuota lastenvalvojakäyntiä varten. Itsellä olisi mahdollisuus olla pojan kanssa vaikka kokopäiväisesti, mutta myös viikko-viikko systeemiin olen valmis. Nyt eronkin jälkeen poika on ollut huomattavasti enemmän kanssani, mutta ilmeisesti elatusmaksujen toivossa exäni haluaisi täyden huoltajuuden.

Nimetön

Eihän tuohon voi oikein valmistautua mitenkään, itselleni ainakin tuli vahva tunne, että isällä ei ole mitään oikeuksia noissa tapaamisessa, vaan kaikki laskelmat tehdään äidin ja lapsen hyväksi. Sosiaalityöntekijä vaan näpytteli koneelle tulojani ja kertoi sitten elareitten määrän. Mitään hintaahan ei ole kun oma lapsi viedään joka päiväisestä arjesta pois, joten yritä ainakin sopia tuo viikko-viikko systeemi eksäsi kanssa jo ennen sinne menoa, jos ei muu auta, niin lupaa maksaa vaikka täydet elarit siitäkin huolimatta, sitten kun on mustaa valkoisella, niin sitten on vaikea muuttaa enää käytäntöjä, jos lapsesi äiti on kovinkin vaikea tapaus. Ja yhteishuoltajuus ehdottomasti. Meillä ei ollut mahdollisuutta viikko-viikko systeemiin eron jälkeen, koska asuimme eri paikkakunnilla. Nyt 5-vuotta myöhemminkin lapselle on vaikeata aina mennä äidilleen viikonlopun jälkeen kun tietää että vasta 12-päivän päästä näemme.

Ajan myötä asiat toki helpottuu, kun ei ole negatiiviset asiat ja tunteet enää niin pinnassa. Voimia tulevaan, sitä tarvitset, elämää elämää vain.

Nimetön

Rahasta ei kannat kinata. Olette hyvin nuoria ja rhkä suhtautuminen on sen mukaista. Noin pient en viikko viiko systeemiin vielä panisi. Ajattele lapsen käsitystä ajajn kulusta. Piäisi vaan sietää sitä hankalaa ex hnekilöä. Ero voi olla myö hyvin haitallinen lapselle, jos menettää siinä toisen vanhempansa.

Nimetön

Jos olet jo eronnut ja et ole vienyt lasta mukanasi, kuten naiset yleensä tekevät erotessaan, olet huonossa asemassa. Taistele vaikka oikeudenkäyntien kautta sitkeästi vuositolkulla, jos tahdot todella olla paljon lapsesi kanssa. Dokumentoi mahdollisimman hyvin exäsi käytös huoltajuusriidan aikana. Käytä sitä hyväksesi, jos se on mahdollista perusteluna oikeudessa. Ehkä saat lopulta oikeutta tai ainakin oikeuden tavata lastasi silloin tällöin. Tsemppiä!

Nimetön

Ehdottomasti yhteishuoltajuus ylös paperiin lastenvalvojan luona.jos viikkoviikko tai mikä tahansa sopimus niin kellonajat(kuka vie,kuka tuo lapsen ja mihin aikaan)ota ylös jo nyt viettämäsi aika lapsesi kanssa ja ehdottomasti jo nyt viestit talteen jos homma kääntyykin oikeuteen menoon.usko vaan,luin sun txt ja kävin just saman läpi saman ikäisen lapsen kans.ex:n kanssa viikkoviikko sopimusta kesti vuoden.eron jälkeen lapsen äiti ryyppäs millon missäkin,toi pariksi tunniksi esim pe (vein ma tai ti)takaisin äidille,ei pitäny mistään sopimuksista kiinni,äidin luota tehtiin lastensuojelu ilmoituksia..jne.lapsi alkoi oireilla,ei halunnu mennä äidille joten oikeuteen.txt ja sopimusrikkomiset ylös ja varsinkin öiset vittuilu/uhkailupuhelut koskien elatusmaksujen tilille(tai vaikka 30e!!) laittoa klo 03.00 lauantai aamuna tai mikä yö sattuui olemaan.kova taistelu mutta kannatti.lapsi nyt 6v.ja voi nyt hyvin.nyt olen yh isä ja lapsi käy äidin luona joka toinen vkl.

Nimetön

Hei!

Useissa tapauksissa lastenvalvojista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä, heidän ammattitaidottomuuden vuoksi. Ei kannata heitä aina niin vakavasti ottaa. Ensimmäinen sopimus kannattaa silti aina tehdä lastenvalvojien luona. Pidä kiinni omista toiveistasi ja katso, että ne myös kirjataan PÄÄTÖKSEEN / SOPIMUKEEN.

Tilanne elää lapsen kehittyessä:
Ehdotus laittaa kellonaikoja myöten tapaamispäivät ylös on hyvä, mutta kannattaa pitää mielessä ettei niitä kukaan velvoita noudattamaan. Vaikka olisi tuomioistuimessa kirjattu ylös tapaamiset ei niitä kukaan valvo eikä sanktioi.

2v on vielä pieni ja tapaamisia kannattaa mahdollisuuksien rajoissa olla tasapuolisesti. Kuitenkin pitämällä mielessä lapsen yksilölliset tarpeet. Jos välimatka on pieni ex:n kanssa onnistuu kaikki mahdolliset tapaamisajat. Pitkät välimatkat voivat haitata tapaamisten tasapuolisuutta.

Tasapuolisuutta on myös se, jos lapsi asuu nyt toisella vanhemmalla voisi hän kasvettua muuttaa toiselle. Esim. pikkulapsivaihe toisessa kodissa ja vanhempana toisessa. Lapsi rakastaa kumpaakin vanhempaansa. Ei käytetä häntä lyömäaseena.


Pari käyttökelpoista artikkelia.
Toista vanhempaa on lasten kuullen usein mustamaalattu
Tutkimus: Lasta käytetään vaikeissa eroissa julmasti pelinappulana

Lapsia käytetään VAIKEIDEN AVIOEROJEN yhteydessä tietoisesti pelinappulana toista vanhempaa vastaan, jolloin halutaan TIETOISESTI TUHOTA LAPSEN ja entisen puolison VÄLINEN SUHDE. 2/3 tapauksista puoliso oli myös JULKISESTI ILMAISSUT tuhoaikeensa eron jälkeen niin, että tuhoaa suhteen lapsiin. Toista vanhempaa oli lasten kuullen mustamaalattu ja mitätöity.
Lapsen ja vanhemman tapaamisia oli rajoitettu.
Tietoa pantattiin samoin 80 % tapauksista.
Vanhemman ja lapsen välistä rakkautta tuhottiin tietoisesti.

Kiusattu vanhempi joutuu sairauslomalle ja tarvitsee ammattimaista hoitoa, jolloin itsemurhariski kasvoi, osa oli yrittänyt itsemurhaa tai oli suunnitellut ja ajatellut sitä. Sosiaalinen eristäytyminen, univaikeudet ja keskittymisvaikeudet lisääntyivät

Lasten oireilua oli vaikeampi eritellä. Vanhempi ei saanut tietoa lapsensa sijainnista, olinpaikasta ja psyykkisestä hyvinvoinnista
Lasten oireet liittyivät kouluvaikeuksiin, vihan tunteisiin ja liiallisiin pelkotiloihin, sekä uni- tai nukahtamisvaikeuksiin.

Vieraannuttaminen on
Suomessa myös avoimempaa, räikeämpää ja härskimpää kuin USA:ssa ja sitä käytetään laajemmin kuin esim. USA:ssa, jossa SIITÄ VOI SAADA TUOMION

Linkki: Lasta käytetään eroissa julmasti pelinappulana – HS, 20.11.2013
http://www.hs.fi/kotimaa/a1384916065594

Linkki: Vuoden psykologi: Uusi sovittelumalli vähentänyt huoltajuuskiistoja – HS, 28.5.2014
http://www.hs.fi/terveys/Vuoden+psykologi+Uusi+sovittelumalli+v%C3%A4hent%C3%A4nyt+huoltajuuskiistoja/a1401249852531

Linkki: AMK Turku, opinnäytetyö 2014: Asiantuntija-avusteinen huoltoriitojen tuomioistuinsovittelu : onko Follo liian hyvä ollakseen totta?
http://www.theseus.fi/handle/10024/71801

Alueelle ‘Perheen ihmissuhteet’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.

Takaisin ylös