Siirry sisältöön
Lastenhoidon kuva, EI KÄYTETÄ MUUALLA.

Lastenhoitoapu

MLL:n kautta saa apua lastenhoitoon kaikkina vuorokaudenaikoina. Perhe voi käyttää lastenhoitoa omien tarpeiden mukaan esimerkiksi työkiireiden tai opiskelun vuoksi tai kun vanhempi haluaa hetken hengähtää. Osa hoitajista hoitaa myös sairaita lapsia.

MLL:n piirit rekrytoivat, välittävät, kouluttavat ja ohjaavat hoitajia. Hoitaja on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen. Hoitajat ovat iältään 16–75-vuotiaita.

Kaikki hoitajat haastatellaan ja todetaan soveltuviksi lastenhoitotyöhön. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus, joka korvaa hoitajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon.

MLL:n hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote.

Kaikki viralliset MLL:n hoitajat ovat rekisteröityneet elastenhoito-järjestelmään.

Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.


Perhe toimii aina MLL:n välittämän hoitajan työnantajana ja vastaa kaikista työnantajavelvoitteista. Hoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:oon, eikä MLL laskuta perhettä.

Rekisteröityminen, järjestelmän käyttö ja hoitajien välitys on perheille maksutonta.

Lue lisää


MLL:n lastenhoitoavun varausjärjestelmässä perhe voi jättää tilauksen välityksen hoidettavaksi tai hakea itse alueensa vapaita hoitajia. Tämä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajavälitys on suljettu. Työaikaan sisältyy myös tutustuminen alkuun sekä vanhempien kotiinpaluun yhteydessä käyty keskustelu ja palkanmaksu. Näihin on tärkeää varata riittävästi aikaa.

Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lasta.

Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Kun tilaat hoitajan ensimmäistä kertaa, rekisteröidy lastenhoitoavun käyttäjäksi.

Rekisteröidy lastenhoitoavun käyttäjäksi

Voit tehdä tilauksia kirjautumalla elastenhoito-järjestelmään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi tai soittamalla oman alueesi välityspisteeseen.

elastenhoito-järjestelmään tästä

 

Oman alueesi välityspisteen yhteystiedot näet välityspisteiden hakusivulta.

Lastenhoidon välityspisteet


Ladattavat materiaalit

Aiheeseen liittyvät

Tietoa muilla kielillä

Anna lahja kotimaan lapsille!

Yksikään lapsi nuori tai vanhempi ei saa jäädä huolineen yksin. Sinun tuellasi pystymme olemaan lähellä, kuuntelemaan ja auttamaan lapsia, nuoria ja vanhempia kaikkialla Suomessa.

Sinä voit auttaa. Lahjoita nyt!

Takaisin ylös