Lastenhoitopalvelu

Helpota arkeasi ja huolehdi jaksamisestasi – me hoidamme lapsesi

MLL:n kautta saa apua lastenhoitoon kaikkina vuorokaudenaikoina. Perhe voi käyttää lastenhoitoa omien tarpeiden mukaan esimerkiksi työkiireiden tai opiskelun vuoksi tai kun vanhempi haluaa hetken hengähtää. Osa hoitajista hoitaa myös sairaita lapsia.

Koronaviruksen aiheuttamat muutokset lastenhoitopalveluun

  1. Palvelua ei voi käyttää, jos perheessä on mitä tahansa akuuttia sairautta (esim. flunssa, vatsatauti) tai perhe on eristyksissä/karanteenissa. Hoitaja ei tule perheeseen, jos hän tullessaan huomaa, että siellä on sairastuneita henkilöitä.
  2. Perhe on hoitajan työnantaja ja perheen tulee huolehtia, että olosuhteet ovat turvalliset, ettei hoitajaa aseteta alttiiksi sairastumiselle.
  3. Hoitajan on peruutettava työ, jos hän tuntee itsensä vähänkin flunssaiseksi.

Koulutetut ja luotettavat hoitajat

MLL:n piirit rekrytoivat, välittävät, kouluttavat ja ohjaavat hoitajia. Hoitaja on käynyt Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämän lastenhoitokurssin. Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset ja viimeisen vaiheen opiskelijat käyvät MLL:n järjestämän perehdytyksen. Hoitajat ovat iältään 16–75-vuotiaita.

Kaikki hoitajat haastatellaan ja todetaan soveltuviksi lastenhoitotyöhön. Hoitajilla on voimassa oleva ammattivastuuvakuutus, joka korvaa hoitajan mahdollisesti aiheuttaman vahingon.

MLL:n hoitajilta on tarkistettu rikosrekisteriote.

Kaikki viralliset MLL:n hoitajat ovat rekisteröityneet elastenhoito-järjestelmään.

Tärkeintä lapsen hyvinvointi

Hoitajat huolehtivat lapsen turvallisuudesta, hoidosta ja viihtyvyydestä vanhempien ohjeiden mukaan. Hoitajilla on vaitiolovelvollisuus lasta ja perhettä koskevissa asioissa.

Perhe työnantajana

Perhe toimii aina MLL:n välittämän lastenhoitajan työnantajana ja vastaa kaikista työnantajavelvoitteista. Lastenhoitajat eivät ole työsuhteessa MLL:oon, eikä MLL laskuta perhettä. Näin voimme tarjota perheille edullista lastenhoitopalvelua! 

Rekisteröityminen, järjestelmän käyttö ja hoitajien välitys on perheille maksutonta.

Perhe lastenhoitajan työnantajana  

Tilaa hoitaja

MLL:n lastenhoitopalvelun varausjärjestelmässä perhe voi jättää tilauksen välityksen hoidettavaksi tai hakea itse alueensa vapaita hoitajia. Tämä mahdollistaa hoitajan löytymisen myös iltaisin ja viikonloppuisin, kun hoitajavälitys on suljettu. Työaikaan sisältyy myös tutustuminen alkuun sekä vanhempien kotiinpaluun yhteydessä käyty keskustelu ja palkanmaksu. Näihin on tärkeää varata riittävästi aikaa.

Yhdellä hoitajalla voi olla hoidettavana enintään neljä (4) lasta.

Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Kun tilaat hoitajan ensimmäistä kertaa, rekisteröidy lastenhoitoavun käyttäjäksi.

Rekisteröidy lastenhoitoavun käyttäjäksi

Voit tehdä tilauksia kirjautumalla elastenhoito-järjestelmään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi tai soittamalla oman alueesi välityspisteeseen.

elastenhoito-järjestelmään tästä

 

Oman alueesi välityspisteen yhteystiedot näet välityspisteiden hakusivulta.

Lastenhoidon välityspisteet

Palautetta lastenhoitopalvelusta?

Jätä palautteesi palvelusta alla olevan lomakkeen kautta.

Ladattavat materiaalit

Aiheeseen liittyvät