Siirry sisältöön

Päivätyökeräys eli taksvärkki

Osallistu päivätyökeräykseen Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin hyväksi!

Jokainen lapsi ja nuori tarvitsee jonkun, joka kuuntelee. Murheet, riidat koulussa ja kotona, sekä ihmissuhteisiin liittyvät paineet ovat aiheita, joista on hyvä kertoa luotettavalle ihmiselle. Tärkeää on myös saada jakaa iloa. On mahtavaa, kun joku tsemppaa urheilukisaan tai toteaa kokeen jälkeen ”hieno suoritus, hyvä sinä!”. Moni jää kuitenkin yksin. Yksikin aikuinen, jolla on aikaa kuunnella, voi muuttaa nuoren ihmisen elämän.

Valitse MLL luokkasi päivätyökeräyskohteeksi, jotta Lasten ja Nuorten puhelin ja chat voi jatkaa toimintaansa ja vastata mahdollisimman monen lapsen ja nuoren yhteydenottoon sekä pitää puhelut soittaville lapsille ja nuorille maksuttomina myös jatkossa.

Ilmoittaudu mukaan!

Ilmoita koulunne mukaan päivätyökeräykseen Lasten ja nuorten puhelimen hyväksi täyttämällä ilmoittautumislomake!

Ilmoittaudu päivätyökeräykseen tästä! (lyyti.fi)

Ohjeet koulun yhteyshenkilölle

Ennen keräyspäivää:

 1. Päätä päivätyökeräyksen ajankohta sekä oppilaskohtainen keräyssumma. Suositussumma on 10-15 euroa/oppilas.
 2. Ilmoita koulusi tai luokkasi mukaan päivätyökeräykseen ilmoittautumislomakkeella (lyyti.fi).
 3. Saat vahvistusviestissä koulusi ilmoittautumistiedot sekä lisätietoa päivätyökeräyksestä. Lisäksi saat erillisen viestin, jossa ilmoitetaan koulunne oma viitenumero päivätyöpalkan tilittämistä varten.
 4. Kerro luokassa suunnitellusta päivätyökeräyksestä, sen ajankohdasta, keräyksen kohteesta ja jutelkaa, miten päivätyökeräyksen voisi toteuttaa kotona tai päivätyökeräystyöpaikalla.
 5. Jaa kotiväen infokirje ja työnantajalomake oppilaille kotiin vietäväksi.
 6. Tutustukaa luokan kanssa MLL:n oppituntimateriaaleihin.

Keräyspäivänä:

 1. Oppilaat suorittavat päivätyön ja pyytävät työnantajaa täyttämään työnantajalomakkeen, mikäli päivätyön palkka maksetaan käteisellä.
 2. Työnantaja maksaa päivän päätteeksi palkan suoritetusta päivätyöstä joko käteisenä, tai suoraan tilisiirtona MLL:n Osuuspankin lahjoitustilille FI64 5789 5420 0200 05 tai MobilePaylla numeroon 38731 koulun omaa viitenumeroa käyttäen. Huom! MobilePaylla maksaessa viitenumero ilmoitetaan viestikenttään!

Keräyspäivän jälkeen:

 1. Oppilaat palauttavat työnantajalomakkeet ja käteisellä maksetut päivätyökeräyspalkat luokanopettajalle.
 2. Koulun yhteyshenkilö täyttää tilityslomakkeen ja tilittää käteissumman MLL:n Osuuspankin lahjoitustilille FI64 5789 5420 0200 05, koulun viitenumeroa käyttäen. Tilityksen voi myös tehdä MobilePaylla numeroon 38731, jolloin viitenumero kirjoitetaan viestikenttään.
 3. Saatte tiedon koulun keräystuotosta ja kiitosdiplomin noin kuukauden kuluttua päivätyökeräyksestä.
 4. Iloitkaa yhdessä arvokkaan työnne tulosta lasten ja nuorten hyväksi!

Auta meitä vastaamaan!

Päivätyökeräyksen eli taksvärkin tuotoilla varmistamme Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin toiminnan. Palvelumme ovat kaikille lapsille ja nuorille maksuttomia. Osallistumalla päivätyökeräykseen nuoret voivat hankkia itselleen ja kaverilleen puheaikaa luotettavan aikuisen kanssa. Päivätyökeräyksen tuotolla katamme muun muassa Lasten ja nuorten puhelimen puhelinkuluja sekä koulutamme päivystäjiä vastaamaan yhteydenottoihin.

Lue lisää Lasten ja nuorten puhelimesta ja chatistä

Oppitunti-ideoita

Kerro oppilaille MLL:n Lasten ja nuorten puhelimesta ja chatistä ja Nuortennetistä ennen päivätyökeräyspäivää. Olemme lisäksi koonneet hauskoja ideoita oppituntien järjestämistä varten, jotka soveltuvat sekä alakouluikäisille että yläkoululaisille.

Katso oppitunti-ideat tästä

MLL vakuuttaa päivätyökeräykseen osallistuvat oppilaat

MLL on vakuuttanut päivätyökeräykseen osallistujat tapaturman varalta. Vakuutus ei ole voimassa työhön liittyvillä meno- tai paluumatkoilla. Vakuutus on toissijainen suhteessa lakisääteisiin vakuutuksiin.

Mitä päivätyönä voi tehdä?

Päivätyön voi suorittaa monella eri tapaa. Mieti, minkälainen työ kiinnostaisi sinua ja sopisi juuri sinulle. Kysy rohkeasti lähipiiriltäsi, voisitko päästä päiväksi töihin hyvän asian vuoksi jonkun tutun aikuisen kotiin tai työpaikalle.

Päivätyönä voi esimerkiksi tehdä jotakin näistä:

 • avustavat työtehtävät vanhemman tai tutun työpaikalla
 • siivoaminen
 • tavaroiden järjestely
 • varaston siivoaminen
 • puutarhanhoito
 • pihatyöt, kuten nurmikon ajaminen tai haravointi
 • lastenhoito
 • lemmikin ulkoiluttaminen
 • avustaminen omassa lähikaupassa
 • roskien kerääminen koulutien varrelta tai omasta lähimetsästä

Miten keräystuotot käytetään?

Päivätyökeräyspäivän aikana kerätyt varat käytetään MLL:n Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin kehittämiseen ja palvelun ylläpitämiseen. Lahjoitusten avulla voimme jatkossakin pitää puhelut maksuttomana soittavalle lapselle tai nuorelle, sekä kouluttaa uusia vapaaehtoisia vastaamaan yhteydenottoihin.

Lue lisää, miksi Lasten ja nuorten puhelinta ja chattiä tarvitaan vuoden 2023 raportista

Työnantajalle

Hei työnantaja! Alta löydät tarvitsemasi työnantajalomakkeen, joka täytetään ja palautetaan koululle jos päivätyön palkka maksetaan käteisenä.

Päivätyöntekijän palkan voi myös maksaa suoraan MLL:n Osuuspankin lahjoitustilille: FI64 5789 5420 0200 05 tai Mobile Paylla numeroon 38731.

Koulun yhteyshenkilöltä saat viitenumeron päivätyötekijän palkan maksamista varten. Muista ilmoittaa koulun viitenumero päivätyöpalkan tilityksen yhteydessä! Mobile Paylla maksaessa viitenumero syötetään viestikenttään.

Linkit ja lomakkeet

Ilmoittaudu mukaan MLL:n päivätyökeräykseen! (lyyti.fi)

Kotiväen infokirje (pdf)

Työnantajalomake (pdf)

Ota yhteyttä

Jäikö kysyttävää päivätyökeräyksestä?

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse lahjoittajapalvelu(a)mll.fi, tai puhelimitse p. 075 324 5600
(arkisin kello 9-15 välillä).

Takaisin ylös