Siirry sisältöön

Ideoita oppitunneille

Tekemistä ja inspiraatiota oppitunneille

Miten ryhmäyttää oppilaita? Mistä ideoita teemapäivän järjestämiseen?
Mitä tekemistä opettajan sijaiselle? Miten innostaa oppilaita päivätyökeräykseen?

MLL on mukana kehittämässä koulun myönteistä ilmapiiriä ja oppilaiden mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa. Järjestämme oppitunteja ja tuotamme materiaaleja esimerkiksi tukioppilas- ja kummioppilastoiminnasta, mediakasvatuksesta, tulevaisuustaidoista, yhdenvertaisuudesta, kiusaamisen ehkäisemisestä ja osallisuudesta. Teemme yhteistyötä, tuotamme sisältöjä ja koulutuksia kouluille ja kasvatusalan ammattilaisille. 

Olemme koonneet tälle sivulle hauskoja ideoita oppituntien järjestämistä varten.

Nuortennetti - tietoa, tukea ja tekemistä!​

Nuortennetissä voit viettää aikaa, vaikuttaa tai osallistua tekemiseen konkreettisesti esimerkiksi lähettämällä meille oman mediatuotoksesi!

Nuortennetti sisältää vinkkejä koulunkäyntiin ja ihmissuhteisiin, tietoa mielen ja kehon hyvinvoinnista sekä tukea kiusaamista kokeneille ja tekemistä tylsiin hetkiin. Nuortennetin keskustelupalstalla voi jutella toisten nuorten kanssa elämän iloista ja suruista. Aikaa voi viettää myös erilaisten testien parissa.

Puhetta ja hauskaa tekemistä lapsille ja nuorille.

Mitä tehdä Nuortennetissä?

Pelejä opetukseen

DIGIFIT-kirppu, Seikkaile ajassa -tehtäväsivu ja Rähinää ratkomassa -mobiilipeli rakentavat yhdessä oppimisen iloa ja riemua.

Pelikasvatus on kasvatustyötä, jolla pyritään ehkäisemään pelaamisen haittoja, parantamaan pelilukutaitoa ja lisäämään tietoa pelaamisen eri ulottuvuuksista. MLL:n pelimateriaalit ovat hauskaa yksin tai yhdessä tekemistä ja ne innostavat ja kannustavat oppimiseen, ongelmanratkaisun, kommunikoinnin, ryhmässä toimimisen, tunne- ja vuorovaikutustaitojen ja kriittisen ajattelun harjoitteluun.

Kannustamme kaikki koulut mukaan pelaamaan ja puhumaan pelaamisesta!

Tutustu pelikasvatukseen ja pelimateriaaleihin

Koulurauha on pieniä tekoja

Oppimista tukeva, turvallinen ja toimiva koulu vaatii aktiivista työtä ympäri lukuvuoden. 

Koulurauhatyön tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi, ettei kukaan jäisi yksin ja jokainen oppilas voisi kokea olevansa oman kouluyhteisönsä tärkeä ja hyväksytty jäsen.  Koulurauha-ohjelmassa mukana olevat oppilaat ovat suunnitelleet erilaisia tehtäviä, joiden avulla koulurauhaa ja vuosittain vaihtuvaa teemaa ylläpidetään koko lukuvuoden ajan. Koulurauha on meidän kaikkien vastuulla.

Kokeilkaa oppilaiden kanssa oppituntimalleja, toiminnallisia harjoituksia, testejä, haasteita ja kilpailuja!

Tutustu Koulurauha-tehtäviin

Tehtäväkorteista valmiita ideoita oppitunnille

Toiminnallisia harjoituksia, jotka sisältävät taustoittavan teoriaosuuden.

Tehtäväkorteista löytyy valmiita oppituntimalleja niin kaveri- ja empatiataitojen harjoitteluun kuin tunteiden ja kiusaamisen käsittelyyn. Kortteja voi hakea teeman, kohderyhmän ja arvioidun keston mukaan. Tässä harjoituksia kohtaamisen taitojen kertaamiseen oppilaiden kanssa:

  • 115. Soften harjoitus
  • 117. Läsnäolon taito
  • 311. Kiirekävely
  • 506. Kunnioittava keskustelu

Harjoitelkaa miten seistään omien mielipiteiden takana mutta pyritään ymmärtämään oikein, mitä toinen haluaa sanoa.

Tutustu tehtäväkortteihin
Takaisin ylös