Siirry sisältöön

Mitä jos joulu ei tulekaan?

Hyvä joulumieli syntyy yhdessäolosta, erityisistä tuoksuista, tunnelmista ja mauista, jotka herättävät lämpimiä muistoja. On kuitenkin koteja, jossa kaikki erityinen myös jouluna on vähissä. Joissakin näistä kodeista on lakattu viettämästä joulua, koska se ei eroa arkipäivästä. Viikon ruokabudjetti tällaisessa perheessä on sama, olipa sitten arki tai joulu.

Suomessa on kymmeniä tuhansia köyhiä lapsiperheitä. Heidän joukossaan on perheitä, joissa aineellinen puute on seurannut yllättäviä elämänmuutoksia, kun toinen vanhemmista on sairastunut, on tullut ero tai on menettänyt työpaikan.

Tänäkin vuonna järjestämme Ylen, Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteisvoimin Hyvä joulumieli keräyksen, jotta mahdollisimman monen lapsen kodissa tuoksuisi ja maistuisi joulu.

Eräs äiti kirjoitti meille ostaneensa lahjakortilla ”suurimmaksi osaksi peruselintarvikkeita, joista riitti pitkäksi aikaa, mutta myös sellaista, josta tuli joulun tuoksua kotiin. Joulusta tuli oikea joulu, mitään ei puuttunut.”

Hyvä joulumieli ei ole vain keräys, se on konkreettisen ruoka-avun lisäksi tärkeä tunnekokemus, jonka voi joululahjana tarjota tuntemattomalle. Tunne siitä, että välitämme on hienoin lahja, mitä voimme antaa.  Jouluun on enää muutama päivä. Vielä on kerättävä ruokalahja useille tuhansille perheille. Olethan mukana tänäkin vuonna?

Milla Kalliomaa

Milla Kalliomaa

Pääsihteeri

Aiheeseen liittyvät

Lahjoita Hyvä joulumieli -keräykseen

Lisätietoa Hyvä joulumieli -keräyksestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös