Siirry sisältöön

Turvaa ja toivoa kriisin keskellä 

Olemme kaikki järkyttyneitä sodasta, joka käynnistyi, kun Venäjä hyökkäsi helmikuun lopussa Ukrainaan. Uutisvirta ja somessa leviävät kuvat sotaa pakenevista tai haavoittuneista ihmisistä voivat herättää kaikenikäisissä ahdistusta ja pelkoa. Uutisten seuraamista on perheessä hyvä säädellä ja muistaa, että alle kouluikäiset lapset eivät tarvitse näitä uutisia.

MLL on saanut murheellisia yhteydenottoja Suomessa asuvilta venäläistaustaisilta lapsilta, joita nimitellään ja syyllistetään Venäjän hyökkäyksen vuoksi. Negatiivisia tunteita ja pelkoja puretaan kiusaamalla. Siihen täytyy aikuisten puuttua ja suojella lapsia epäoikeudenmukaiselta kohtelulta. Vastakkainasettelulle ei ole sijaa.

Ukrainan kohtalo herättää laajaa myötätuntoa. Monet tahtovat auttaa. Hätäkeräykset ovat tuottaneet varoja kriisityöhön ennen näkemättömällä vauhdilla. MLL auttaa monissa eri kanavissa nuoria ja vanhempia, jotka etsivät keskusteluapua ahdistavissa tai mieltä painavissa asioissa. Tarjoamme tukea myös kouluille ja kasvattajille tilanteen käsittelyyn. Lehden sivuilla kerromme lisää MLL:n työstä.

Meidän on tärkeä jatkaa työtämme arjessa ja pidettävä yllä asioita, jotka luovat turvaa ja toivoa. Sellaisia asioita ovat tavallinen arki, yhteiset askareet, leikki, lukeminen ja pelaaminen. Yhdessä vietetty aika on parasta palautumista myös meille aikuisille. Omat lapseni ovat aikuisia, mutta soitan heille nyt tavallista useammin. Ja kotimatkalla kaivan puhelimesta voimakuvani esiin. Se on kuva puolivuotiaasta punaposkisesta tytöstä, jolla on maailman iloisin ja luottavaisin hymy.

Milla Kalliomaa

Milla Kalliomaa

Pääsihteeri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös