Siirry sisältöön

Media varhaiskasvatuksessa -koulutukset

Media varhaiskasvatuksessa:
Mediakasvatuksen mahdollisuuksia lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemisessa

MLL:n täydennyskoulutukset varhaiskasvatuksen ammattilaisille
Aika: 15.3.2019 Seinäjoki, 26.3.2019 Kouvola ja 4.4.2019 Oulu
Kohderyhmä: varhaiskasvatuksen ammattilaiset, päiväkotien johtajat

MLL:n koulutuspäivä ja verkkotehtävät antavat varhaiskasvattajille tietoa ja menetelmiä lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukemiseen ja sosioemotionaalisesta oppimiseen varhaiskasvatuksessa mediakasvatuksen keinoin. Koulutus on Opetushallituksen tukemaa varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutusta ja osallistujille maksutonta. Osallistujat vastaavat itse matka-, majoitus- ja lounaskuluistaan.

• kuullaan asiantuntijoita psykologian, osallisuuden ja leikin näkökulmista
• saadaan työvälineitä media- ja elokuvakasvatuksen menetelmistä toiminnallisissa työpajoissa ja itsenäisessä verkkotyöskentelyssä koulutuksen jälkeen.

Kouluttajina toimivat mm. psykologian tohtori, yhteysjohtaja Anu Mustonen Jyväskylän yliopistosta, mediakasvatuksen asiantuntija, KM, LTO Johanna Sommers-Piiroinen, Koulukinon elokuvakasvatuksen asiantuntija ja MLL:n Leikkipäivä -hanke.

Koulutuskokonaisuus sisältää pienen ennakkotehtävän, koulutuspäivän ja jälkikäteen tehtävän verkkotehtävän. Itsenäisesti toteuttavan lyhyen verkkotyöskentelyn tavoitteena on kokeilla ja reflektoida koulutuspäivässä opittuja asioita käytännön varhaiskasvatustyössä. Koulutuskokonaisuuteen osallistuvat saavat pienen ennakkotehtävän ennen koulutuspäivää. Koulutuskokonaisuus on laajuudeltaan 1 op.

Aiheeseen liittyvät

[helpful]
Takaisin ylös