Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten puhelimessa 116 111 ja chatissa maratonpäivystys lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimessa 116 111 ja chatissa järjestetään maratonpäivystys. Maanantaina 20. marraskuuta puhelin ja chat ovat avoinna kello 12–20, Nuorten Tukilinja päivystää samassa numerossa puoleenyöhön asti.

Maratonpäivystyksellä halutaan muistuttaa jokaisen lapsen ja nuoren oikeudesta tulla kuulluksi itselleen tärkeissä asioissa. Lasten ja nuorten puhelimessa 116 111 ja chatissa lapsi tai nuori voi jutella maksutta ja nimettömästi mistä tahansa haluamastaan aiheesta koulutettujen vapaaehtoisten tai ammattilaisten kanssa.

Lasten ja nuorten puhelimeen, chattiin ja nettikirjepalveluun ottaa joka viikko yhteyttä yli 2 500 noin 7–24-vuotiasta lasta ja nuorta.

– Yleisimpiä puheenaiheita ovat yksinäisyys, huolet omasta mielenterveydestä, seksuaalisuus ja omaan kasvuun liittyvät aiheet sekä koulu ja vapaa-aika, MLL:n auttavien puhelin- ja digitaalisten palveluiden vastaava asiantuntija Anna Weckström kertoo

Lasten ja nuorten puhelin, chat ja nettikirjepalvelu ovat lapsille ja nuorille täysin maksuttomia, ja yhteyttä voi ottaa nimettömästi. Vuonna 2022 toteutetussa kyselyssä 86 % vastanneista nuorista tunsi palvelut ja yli 80 % suosittelisi niitä samassa tilanteessa olevalle kaverilleen. Kyselyyn vastanneet pitivät erityisen tärkeänä, että palveluun voi ottaa yhteyttä nimettömästi.

Yhteydenottoihin vastaavat MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset aikuiset, joiden kanssa pääsee juttelemaan kiireettä ja luottamuksellisesti mistä tahansa aiheesta. Vapaaehtoisten tukena on aina MLL:n ammattilainen, ja tarvittaessa lapsi tai nuori ohjataan muiden ammattipalveluiden piiriin.

  • Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä numerossa 116 111. Päivystysajat ovat arkisin kello 14–00 ja viikonloppuisin kello 17–20. Juhlapyhinä puheluihin vastataan kello 17-20.
  • Nuorten Tukilinja päivystää numerossa 116 111 joka arki-ilta klo 20-00. Nuorten Tukilinjalla mielenterveysongelmien tai muiden akuuttien huolten kanssa kamppailevat nuoret saavat tukea ja apua ammattilaisilta.
  • Chat päivystää jokaisena päivänä ja myös juhlapyhinä klo 17-20. Chat-ajan ammattilaisten kanssa voi myös varata etukäteen. Nettikirjepalveluun voi kirjoittaa itselle parhaiten sopivana aikana. Chat ja nettikirjepalvelu löytyvät osoitteesta nuortennetti.fi.
  • Puhelin päivystää myös ruotsiksi maanantaista keskiviikkoon kello 14–17 ja torstaisin kello 17–20 numerossa 0800 96 116.
  • Lasten ja nuorten puhelin on auttanut ja kuunnellut lapsia ja nuoria Suomessa vuodesta 1980 lähtien.

Auttavien puhelin- ja digitaalisten palveluiden vastaava asiantuntija Anna Weckström, anna.weckstrom@mll.fi, 050 4646 452

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös