Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa lapsen oikeuksien päivän päivystysmaraton

Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa järjestetään lapsen oikeuksien päivänä maratonpäivystys. Palvelu on avoinna lauantaina 20. marraskuuta kello 12–21. Silloin, kuten vuoden kaikkina muinakin päivinä, palveluun voi ottaa yhteyttä jutellakseen mistä tahansa aiheesta.

Tähän mennessä tänä vuonna Lasten ja nuorten puhelimessa on keskusteltu jo noin 2000 tuntia. Lasten ja nuorten yleisimpiä puheenaiheita puhelimessa ovat olleet seksiin ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat sekä kiusaaminen. Kolmen kärkeen mahtuu myös iloisten asioiden jakaminen.

Digikanavissa puolestaan korostuvat vakavammat aiheet. Chattiin tai nettikirjepalveluun yhteyttä ottaneiden kanssa on jaettu ajatuksia ahdistuneisuudesta sekä peloista, kaverisuhteista ja masentuneisuudesta.

Juhlistaakseen lapsen oikeuksien päivää MLL järjestää Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa maratonpäivystyksen, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori voisi keskustella aikuisen kanssa. Erikoispitkällä päivystyksellä halutaan muistuttaa lasten ja nuorten oikeudesta tulla kuulluksi itselleen tärkeistä asioista – olivatpa ne sitten isoja tai pieniä, surullisia tai iloisia.

MLL:n valtakunnallinen Lasten ja nuorten puhelin ja chat ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä. Näiden lisäksi yhteyttä voi ottaa nettikirjepalvelun kautta, jonne voi kirjoittaa itselle parhaiten sopivana aikana. Palvelussa voi jutella luotettavan aikuisen kanssa kiireettä ja nimettömästi.

Yhteydenottoihin vastaavat MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset aikuiset ja tarvittaessa yhteydenottoja ohjataan ammattipalveluiden pariin. Nuortennetin kirjepalveluun tai chattiin saa yhteyden osoitteesta nuortennetti.fi. Puhelin vastaa numerossa 116 111.

 

Lisätietoja
auttavien puhelin- ja nettipalveluiden suunnittelija Heidi Holappa, heidi.holappa(a)mll.fi, p. 046 921 3092
tiedottaja Eveliina Kutila, eveliina.kutila(a)mll.fi, p. 040 580 2393

Aiheeseen liittyvät

[helpful]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös