Siirry sisältöön

Kirjoituskutsu: Korona-arki lapsiperheissä

Tule mukaan kirjoittamaan kokemuksistasi muuttuneesta perhearjesta koronatilanteen keskellä. Keräämme tutkimuskäyttöön kirjoituksia lapsiperheiltä. Perheen kanssa vietetään nyt paljon aikaa, joka voi olla sekä antoisaa että vaativaa. Monissa perheissä lomautukset tai työttömyys ovat lisänneet huolta perheen taloudesta. Perheiden arkeen tavallisesti kuuluvat sosiaaliset suhteet ja tukiverkostot ovat kaventuneet sosiaalisen eristäytymisen vuoksi.

Minkälaisia kokemuksia sinulla on? Voit pohtia kirjoituksessasi esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Miten perheesi arki on muuttunut?
  • Onko korona-arki tuonut mukanaan myönteisiä muutoksia?
  • Mikä auttaa jaksamisessa?
  • Toisaalta, millaista tukea tarvitsisitte?
  • Mihin apuun tai palveluihin olette kenties tukeutuneet?
  • Voit myös pohtia, millaisia haasteita koronatilanne on tuonut perheesi arkeen ja miten olette haasteista selvinneet? Kerro, mihin haasteet liittyvät?
  • Entä oletteko itse olleet apuna lähiyhteisössä?
  • Voit pohtia myös sitä, millaisena näet perheesi tulevaisuuden?

Kaikenlaiset kirjoitukset ovat tervetulleita – voit kirjoittaa vapaasti siitä, miltä sinusta tuntuu! Voit toimittaa tekstin kirjoittamalla suoraan linkin takaa löytyvään lomakkeeseen tai lisäämällä sen lomakkeelle liitetiedostona. Kirjoituskutsu on avoinna 31.5.2020 saakka. Lomakkeessa tiedustellaan lopuksi muutamia taustatietoja, joihin vastaaminen on vapaaehtoista. Huomaathan, että kirjoituksesi tallentuu osaksi tutkimusaineistoa vasta sen jälkeen, kun olet painanut lopuksi LÄHETÄ -painiketta. Tätä ennen tutkimukseen osallistumisen voi keskeyttää milloin vain.

Pääset lomakkeeseen tästä

Voit myös lähettää kirjeen omakustanteisesti postitse osoitteeseen Kelan tutkimus, PL 450, 00056 Kela.  Merkitse kirjekuoreen otsikoksi ’Korona-arki lapsiperheissä’.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Tutkimus toteutetaan yhteistyössä Kelan tutkimusyksikön, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön (Itla) ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa (MLL). Kerättävää kirjoitusaineistoa käytetään tieteellisen tutkimuksen ’Arjen järjestäminen ja toimeentulo koronaepidemian aikana’ toteuttamiseen. Kirjoitukset tulevat vain tutkimuskäyttöön ja niitä käsittelevät vain tutkimukseen osallistuvat nimetyt tutkijat, joita sitoo vaitiolovelvollisuus.

Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään sosiaaliturvan uudistamisessa. Tutkimustulokset julkaistaan tieteellisissä julkaisuissa niin, ettei yksittäistä kirjoittajaa voida tunnistaa. Aineisto säilytetään Kelan tutkimusyksikössä tutkimushankkeen päättymisen saakka, minkä jälkeen tutkimusaineisto hävitetään. Tutkimuksen rahoittajana toimii Kela.

Tutkimukseen osallistutaan nimettömästi, eikä yksittäistä kirjoittajaa voida tunnistaa kirjoitusten muodostamasta tutkimusaineistosta sen jälkeen, kun aineistosta on poistettu niissä mahdollisesti olevat tunnistetiedot. Kirjoitathan tekstisi siten, että siitä ei voida tunnistaa sinua, läheisiäsi, eikä ketään muutakaan henkilöä. Tutkimusaineiston käsittelyssä ja raportoinnissa ei missään vaiheessa käytetä tunnisteellista tietoa. Sähköinen kyselylomake ei kerää tunnistetietoja. Tutkimusaineisto ei anonymisoinnin jälkeen muodosta erillistä henkilörekisteriä. Osallistumisen peruuttaminen on mahdollista sähköisellä lomakkeella siihen asti, kun olet painanut lähetä -painiketta. Peruuttamismahdollisuutta ei ole kirjepostitse lähetettyjen kirjoitusten kohdalla. Lähettämällä kirjoituksen annat suostumuksen sen käyttämiseen tässä kuvatussa tutkimushankkeessa.

Tutkimusaineiston käsittelyä koskeva tietosuojaseloste säilytetään Kelan tutkimusyksikössä, mistä sen saa pyydettäessä nähtäväkseen.

Lisätietoja tutkimuksesta antaa erikoistutkija Ella Sihvonen, ella.sihvonen@kela.fi tai 020-6341353 ja tutkija Miia Saarikallio-Torp, miia.saarikallio-torp@kela.fi tai 020-6341968.

Vastaat kyselyyn nimettömänä. Sähköinen lomake ei tallenna tunnistetietoja, kuten selain- ja käyttöjärjestelmätietoja, vastaajan IP-osoitetta tai sähköpostiosoitetta.

Aiheeseen liittyvät

Osallistu tutkimukseen

Yli 15-vuotiaiden nuorten kirjoituskutsu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös