Siirry sisältöön
koristeellinen

Minä, perhe + koronaepidemia. Kirjoituspyyntö sinulle 15 vuotta täyttänyt nuori!

Tule mukaan kirjoittamaan koronatilanteen vaikutuksista nuorten elämään. Keräämme tutkimuskäyttöön kirjoituksia 15 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta nuorilta. Koronatilanteen vuoksi useat lapset ja nuoret käyvät etäkoulua. Se on voinut tuntua vapauttavalta, mutta myös ikävältä. Et voi tavata ystäviäsi tai liikkua yhtä vapaasti kuin ennen. Vietät todennäköisesti enemmän aikaa kotona perheesi kanssa. Millaisia kokemuksia sinulla on muuttuneesta arjesta?

Voit pohtia kirjoituksessasi esimerkiksi seuraavia asioita:

  • Miten sinä koet koronatilanteen?
  • Miten sinun perheesi ja läheistesi arki on muuttunut?
  • Onko koronatilanne tuonut sinun ja perheesi arkeen mukavia tai ikäviä asioita? Kerro mihin sinun mielestäsi mukavat asiat liittyvät? Entä mihin liittyvät koronatilanteen mukanaan tuomat ikävät asiat?
  • Miten näet tulevaisuutesi ja elämäsi koronatilanteen jälkeen?

Kaikenlaiset kirjoitukset ovat tervetulleita – voit kirjoittaa vapaasti siitä, miltä sinusta tuntuu!  Voit toimittaa tekstin kirjoittamalla suoraan tähän lomakkeeseen tai lisäämällä tekstin lomakkeelle liitetiedostona. Kirjoituskutsu on avoinna 31.5.2020 saakka. Lomakkeessa tiedustellaan lopuksi muutamia taustatietoja, joihin vastaaminen on vapaaehtoista. Huomaathan, että kirjoituksesi tallentuu osaksi tutkimusaineistoa vasta sen jälkeen, kun olet painanut lopuksi LÄHETÄ-painiketta. Tätä ennen tutkimukseen osallistumisen voi keskeyttää milloin vain.

Voit myös lähettää kirjeen omakustanteisesti postitse osoitteeseen Kelan tutkimus, PL 450, 00056 Kela.  Merkitse kirjekuoreen otsikoksi ’Minä, perhe + korona’.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista.

Tutkimus toteutetaan yhteistyössä Kelan tutkimusyksikön, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön (Itla) ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) kanssa. Kerättävää kirjoitusaineistoa käytetään tieteellisen tutkimuksen ’Arjen järjestäminen ja toimeentulo koronaepidemian aikana’ toteuttamiseen. Kirjoitukset tulevat vain tutkimuskäyttöön ja niitä käsittelevät vain tutkimukseen osallistuvat nimetyt tutkijat, joita sitoo vaitiolovelvollisuus.

Tutkimuksen tuloksia hyödynnetään sosiaaliturvan uudistamisessa. Tutkimustulokset julkaistaan tieteellisissä julkaisuissa niin, ettei yksittäistä kirjoittajaa voida tunnistaa. Aineisto säilytetään Kelan tutkimusyksikössä tutkimushankkeen päättymisen saakka, minkä jälkeen tutkimusaineisto hävitetään. Tutkimuksen rahoittajana toimii Kela.

Tutkimukseen osallistutaan nimettömästi, eikä yksittäistä kirjoittajaa voida tunnistaa kirjoitusten muodostamasta tutkimusaineistosta sen jälkeen, kun aineistosta on poistettu siinä mahdollisesti olevat tunnistetiedot. Kirjoitathan tekstisi siten, että siitä ei voida tunnistaa sinua, läheisiäsi eikä ketään muutakaan henkilöä. Tutkimusaineiston käsittelyssä ja raportoinnissa ei missään vaiheessa käytetä tunnisteellista tietoa. Sähköinen kyselylomake ei kerää tunnistetietoja. Tutkimusaineisto ei anonymisoinnin jälkeen muodosta erillistä henkilörekisteriä. Osallistumisen peruuttaminen on mahdollista sähköisellä lomakkeella siihen asti, kun olet painanut lähetä-painiketta. Peruuttamismahdollisuutta ei ole kirjepostitse lähetettyjen kirjoitusten kohdalla. Lähettämällä kirjoituksen annat suostumuksen sen käyttämiseen tässä kuvatussa tutkimushankkeessa.

Tutkimusaineiston käsittelyä koskeva tietosuojaseloste säilytetään Kelan tutkimusyksikössä, mistä sen saa pyydettäessä nähtäväkseen.

Lisätietoja tutkimuksesta antaa erikoistutkija Ella Sihvonen, ella.sihvonen@kela.fi tai 020 634 1353 ja tutkija Miia Saarikallio-Torp, miia.saarikallio-torp@kela.fi tai 020 634 1968.

Vastaat tähän kyselyyn nimettömänä. Sähköinen lomake ei tallenna tunnistetietoja, kuten selain- ja käyttöjärjestelmätietoja, vastaajan IP-osoitetta tai sähköpostiosoitetta.

 

Aiheeseen liittyvät

Osallistu tutkimukseen

Vanhempien kirjoituskutsu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös