Siirry sisältöön

Kustaville ja Sodankylälle kiitosta perheiden päivänä

Kansainvälisen perheiden päivän kunniaksi MLL:n piirit ovat jälleen huomioineet perheystävällisiä kuntia. Lapin piiri palkitsee Sodankylän ja Varsinais-Suomen piiri kiittää Kustavia.

Lapin piiri palkitsee tänä vuonna Sodankylän, sillä kunnassa on huomioitu lapsiperheet ja eri-ikäiset lapset hienosti. Kuntalaisten toiveita kuunnellaan Sodankylässä herkällä korvalla esimerkiksi pian valmistuvaa Hyvinvointikeskusta suunniteltaessa. Muutenkin kunnassa on panostettu lapsiperheiden suosimiin palveluihin: on rakennettu uusi liikunta- ja jäähalli sekä remontoitu uimahallia. Nuorille on rakennettu skeittiparkki ja lasten loma-ajoiksi on järjestetty ohjattua toimintaa yhteistyössä järjestöjen kanssa. Kunta on myös tukenut lastenhoitopalvelua jo usean vuoden ajan.

MLL:n Varsinais-Suomen piiri haluaa huomioida Kustavin kunnan Perheiden päivänä. Varsinais-Suomessa valintaperusteissa painotetaan edistyksellisyyttä ennaltaehkäisevässä lastensuojelutyössä sekä esimerkillistä työtä työtä lapsiperheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Kustavissa on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti etsitty keinoja perheiden palveluiden parantamiseksi. Kunnassa on muun muassa tarjottu kaikille päivähoidossa oleville lapsille maksutonta varhaiskasvatusta kokeiluna vuoden 2018 ja Kustavissa maksetaan vuonna 2019 kuntaan syntyvistä vauvoista perheille 500 euron vauvaraha.

Näiden lisäksi MLL:n Varsinais-Suomen piirin Soppaa ja sympatiaa -hanke ja Lupa auttaa -hanke kokeilivat viime syksyllä yhdessä Kustavin kunnan kanssa maksuttomia ruokailuhetkiä Suotorpan päiväkodissa. Tänä vuonna onnistuneiksi koettuja päivällishetkiä järjestetään kuukausittain joka kuun viimeisenä keskiviikkona. Tilaisuuksien aikana vanhemmat pääsevät lapsia noutaessaan vaihtamaan kuulumisia toistensa kanssa ja perheet saavat nauttia yhdessä maittavan aterian.

Kansainvälistä perheiden päivää vietetään 15. toukokuuta. YK:n yleiskokous päätti vuonna 1993, että perheet tarvitsevat oman teemapäivän. Teemapäivällä kannustetaan tarkastelemaan, miten sosiaaliset, taloudelliset ja demograafiset menetelmät vaikuttavat perheisiin ja miten kansallisilla päätöksillä voidaan parantaa perheiden ja eri sukupolvien mahdollisuuksia toimia osana tervettä yhteisöä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös