Siirry sisältöön
KÄYTETÄÄN AINOASTAAN MLL100-VIESTINNÄN YHTEYDESSÄ.

Lapset ja nuoret kutsutaan mukaan suunnittelemaan MLL100-juhlavuoden korua

Kaikki lapset ja nuoret ovat tervetulleita mukaan suunnittelemaan MLL 100 -juhlavuoden korua yhdessä Tira Jewelleryn jalometallimuotoilija Minna Meskasen ja kultaseppä-kaivertaja Kari Puustisen kanssa.

Minulla on suuri ilo saada olla mukana MLL:n leikin edistämisen kampanjoinnissa sekä suunnitella MLL 100 -juhlavuotena Mannerheimin Lastensuojeluliiton oma koru yhteistyössä lasten kanssa. Toivon, että saamme paljon lapsia ja nuoria mukaan korun suunnitteluun ja lähettämään oman piirustuksensa suunnittelun pohjaksi, jalometallimuotoilija Minna Meskanen sanoo.

Kun katsomme ympärillemme, kaikki mitä näemme on jonkun suunnittelemaa, visiomaa ja tekemää. Tulevaisuuden haasteisiin tarvitsemme yhä tiivimmin ongelmanratkaisukykyä, siksi näen, että leikki, luovuus ja ongelmanratkaisukyky ovat tiukasti sidoksissa toisiinsa ja tärkeässä roolissa kaikenikäisillä, hän toteaa.

Lapsesta itsestään lähtevä leikki on asia, jota meidän aikuisten täytyisi vaalia ja rohkaista lapsia harjoittamaan sen sijaan, että leikki ja valmiit ohjeet tekemiselle tulisivat aina ulkoa päin.

Meskasen mielestä meidän tulee vaalia tätä ainutlaatuista kykyä, jotta voimme selättää tulevaisuuden haasteet esimerkiksi ilmastokysymyksissä. Kun lapsi leikkii, hän harjoittaa samalla luovuutta ja ongelmanratkaisua leikin avulla, luodakseen leikin ja lopputuloksen mieleisekseen. Leikin avulla lapsi jäsentää mieltään askarruttavia asioita, joita ei osaa vielä sanoittaa ja keskustella.

 1. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry ja Tira Jewellery Oy kutsuvat kaikki lapset ja nuoret osallistumaan MLL:n 100-vuotisjuhlavuoden koruteoksen suunnittelutyöhön.
 2. Piirrä, maalaa tai muotoile oma teos aiheesta ’juhlapäivä’ ja lähetä teoksesi (piirustus, maalaus tai vaikka valokuva muovailuvahalla tai savella tehdystä teoksesta) 10.3.2020 mennessä osoitteella:
  Mannerheimin Lastensuojeluliitto
  Juhlavuoden koru
  PL 141
  00531 Helsinki
  Kirjoita teoksesi taakse ennen lähettämistä omat yhteystietosi ja ikäsi. Voit halutessasi kertoa kuvan takana siitä, mitä kuvassa tapahtuu. Voit osallistua suunnitteluun myös julkaisemalla kuvan teoksestasi Instagram-tililläsi 10.3.2020 mennessä hästägillä #mll100koru. Huomaathan, että Instagram-tilisi tulee olla julkinen, jotta pystymme näkemään kuvan teoksestasi.
 3. Kaikki määräaikaan mennessä vastaanottamamme teokset pääsevät osaksi juhlavuoden koruteoksen suunnittelutyötä luonnoksina, joiden pohjalta Tira Jewellery Oy muotoilee MLL:lle ensimmäisen lasten innoittaman koruteoksen MLL:n 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
 4. Juhlavuoden koruteos jää muistoksi MLL:n keskustoimistolle ja siitä luodaan myös pienempi käyttökoru kuluttajamyyntiin. Myytyjen korujen tuotto lahjoitetaan MLL:n lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseen tekemän työn tukemiseen.
 5. Juhlavuoden korun suunnittelutyöhön voivat osallistua yhdellä teoksella per henkilö kaikki teoksen lähettämishetkellä alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret.
 6. Lasten ja nuorten teokset aiheesta ’juhlapäivä’ toimivat innoittajana ja inspiraationlähteenä koruteokselle. Näiden teosten pohjalta suunnitellaan isompi juhlavuoden koruteos sekä pienempi käyttökoru myyntiin. Korun suunnittelutyöstä ja muotoilusta tekijänoikeudet kuuluvat suunnittelija Minna Meskaselle sekä Tira Jewellery Oy:lle.
 7. MLL ja Tira Jewellery muistavat lopullisen teoksen luonnoksiksi valittujen töiden tekijät MLL:n Lasten design -diplomilla ja kuluttajamyyntiin suunnitellulla korulla.
 8.  MLL ja Tira Jewellery saattavat käyttää saamiaan teoksia esimerkiksi sosiaalisen median julkaisuissa. Jos et halua omaa kuvaasi käytettävän, kirjoitathan kuvan taakse tekstin ’Ei saa julkaista.’

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös