Siirry sisältöön

Lasten ja nuorten puhelimen kirjepalvelu uudistui

Lasten ja nuorten puhelimen kirjepalvelussa on nyt mahdollista jatkaa yhteydenpitoa päivystäjän kanssa. Palveluun kirjoittanut voi vastauksen saatuaan kirjoittaa takaisin ja saada uuden vastauksen viikon sisällä. Aiemmin palvelun kautta yhteyttä ottanut lapsi tai nuori ei ole voinut vastata saamaansa vastauskirjeeseen.

Tarve uudistukselle syntyi käyttäjien toiveesta. – Noin kaksi kolmasosaa Lasten ja nuorten puhelimen tunnettavuuskyselyyn vastanneista nuorista toivoi, että voisi halutessaan jatkaa yhteydenpitoa nettikirjepalvelussa, suunnittelija Heidi Holappa sanoo.

Yhteydenpidon jatkamismahdollisuus on ollut hetken aikaa jo käytössä ja se on otettu hyvin vastaan. – Helmikuussa joka viides kirje, johon vastattiin, jatkoi yhteydenpitoa aikaisemmin kirjoittaneen lapsen tai nuoren kanssa, Holappa kertoo.

Uudistuksen yhteydessä parannettiin myös nettikirjepalvelun ulkoasua ja käytettävyyttä. Palvelua on nyt helpompi käyttää älylaitteilla.

Nettikirjeen lisäksi Lasten ja nuorten puhelimeen saa yhteyden puhelimitse ja chatin kautta. Yhteydenottoihin vastaa MLL:n kouluttamat vapaaehtoiset päivystäjät. Yhteyttä voi ottaa maksutta ja nimettömänä vuoden jokaisena päivänä.

Aiheeseen liittyvät

Ota yhteyttä

Heidi Holappa

Suunnittelija, Auttavat puhelimet ja digitaaliset palvelut

heidi.holappa(at)mll.fi
075 3245 515

[helpful]

Kommentit

  1. Hei Tuuli,

    kiitos paljon viestistäsi. Kun olet luonut käyttäjätunnuksen nettikirjepalveluun sinun tulisi päästä kirjautumaan sisään palveluun, kun kirjoitat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi etusivulta löytyviin kenttiin. Jos törmäät kirjautumisessa ongelmiin, tulisitko käymään Lasten ja nuorten puhelimen chatissa? Chat päivystää sunnuntaista keskiviikkoon klo 17-20. Me autamme parhaamme mukaan sinua, jotta saisit kirjelaatikon toimimaan!

    Lämpimin terveisin,
    Lasten ja nuorten puhelimen työntekijä

  2. Olen yksitoistavuotias tyttö ja haluaisin kirjoittaa nettikirjepalveluun mutta ei onnistu? Miteköhän pääsen sinne siis olen jo tehnyt käyttäjän mutta miten kirjeen voi kirjoittaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös