Siirry sisältöön

MLL keskusjärjestö sai perheystävällinen työpaikka -tunnuksen

MLL:n keskusjärjestö sai tänään Work goes happy -tapahtumassa Väestöliiton myöntämän Perheystävällinen työpaikka tunnuksen.

”Perheystävällinen työpaikka -tunnustus on meille kunnia-asia. Toivomme, että yhä useammat työnantajat näkevät perheen ja työelämän yhdistämisen arvona, jota kannattaa edistää”, toteaa MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa.

”Liiton keskeisin arvo on lapsen ja lapsuuden arvostus. Siksi on luonnollista, että lomia ja työaikoja suunniteltaessa on otettu huomioon työntekijöiden perhetilanteet sekä mm. lasten päivärytmi ja koulujen loma-ajat. Työaika joustaa MLL:n keskustoimistossa niin paljon kuin laki suinkin sallii ja työasiat on perheen erityistilanteissa pyritty järjestämään lapsen edun mukaisesti”, Kalliomaa kertoo.

Perheystävällinen työpaikka -hanke laajensi MLL:n keskusjärjestössä näkökulmaa perheystävällisyyteen. Lasten lisäksi myös perheen muut läheissuhteet, esimerkiksi ikääntyneet vanhemmat ja lapsenlapset voivat tarvita työntekijältä aikaa hoivaan ja huolenpitoon. Keskusjärjestössä toteutettiin pienryhmiä, joissa työntekijät pohtivat ja arvioivat työpaikan käytäntöjä eri tilanteissa.

”Ajattelen, että nämä keskustelut lisäsivät työntekijöiden osallisuutta ja yhdenvertaisuutta. Olemme nyt todenneet ääneen sen, mistä aikaisemmin ei ole työyhteisötasolla keskusteltu, että lasten ohella myös muut perheen jäsenet ovat perusteltuja perhesyitä”, Milla Kalliomaa toteaa.

Aiheeseen liittyvät

Lisätietoa perheystävällisestä työpaikasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös