Siirry sisältöön

Tasavallan presidentti palkitsi 39 äitiä kunniamerkein valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa

Äitienpäivänä 12.5.2024 Tasavallan presidentti Alexander Stubb myönsi Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitaleita kultaristein 39 äidille, jotka ovat ansioituneet esimerkillisinä kasvattajina ja perhe-elämän edistäjinä.

Palkittujen joukossa oli muun muassa saamelainen äiti, joka on aktiivisesti vaikuttanut kulttuurin ja perinteiden siirtymiseen sukupolvelta toiselle, sekä maahanmuuttaja­taustaisten kotouttamistehtävissä työskentelevä maahanmuuttajaäiti.

   

Kunniamerkin saaneiden äitien joukossa oli myös ruotsinkielisiä äitejä, joista kaksi asuu Ahvenanmaalla. Tänä vuonna iäkkäin palkittava oli 99-vuotias viiden lapsen äiti ja nuorin 43-vuotias, jolla on viisi biologista lasta ja viisi sijoituslasta. Useissa palkittavien äitien perheissä on omien lasten lisäksi sijoitus-, tuki-, loma- ja hoitolapsia.

Kunniamerkkejä on jaettu jo vuodesta 1946 Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa. Sosiaaliturvaministeri Sanni Grahn-Laasonen toi juhlaan valtioneuvoston tervehdyksen, ja MLL:n puheenjohtaja Mirjam Kalland piti juhlapuheen. Musiikkiesityksistä vastasi Kaisaniemen ala-asteen musiikkiluokka 6 C:n kuoro. Lämminhenkisessä juhlatilaisuudessa otettiin myös virallinen valokuva presidenttiparin kanssa sekä kahviteltiin yhdessä.

Kuvat: Samuli Miettinen

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös