Siirry sisältöön

Zekki-testi kannustaa nuoria pohtimaan omaa hyvinvointiaan

Zekki on uusi nuorille suunnattu verkkotyökalu, joka kannustaa pohtimaan omaa hyvinvointia. Helppokäyttöisen Zekki-testin avulla pystyy tekemään elämää laajasti kartoittavan itsearvion muutamassa minuutissa. Vastaamalla 10 kysymykseen nuori saa yhteenvedon, joka auttaa pohtimaan omaa elämää ja tulevaisuutta. Zekki muistuttaa, miten tärkeää on kysyä itseltään ja toisilta, miten sinulla menee juuri nyt.

Maksuton Zekki-testi ohjaa nuoren hänelle kohdennetun lisätiedon ja matalan kynnyksen palvelujen äärelle. Zekki kokoaa yhteen järjestöjen ja kuntien tarjoamat nuorille suunnatut tukipalvelut, joilla voidaan tarttua nuorten haasteisiin ennen kuin ne ovat kasvaneet liian suuriksi. Zekki on tarkoitettu 15–25-vuotiaille nuorille sekä nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten työkaluksi.

Zekki pohjautuu nuorilähtöiseen ajatteluun ja palvelumuotoiluun. Tukea tarjotaan aktiivisesti ja oikea-aikaisesti ja sen saa käyttöön helposti siellä, missä nuoret ovat asuinpaikasta riippumatta. Nuorten tulisi myös itse hahmottaa elämäntilanteensa haasteita, jotta he voivat hakea niihin apua. Zekissä tukipalveluita tarjotaan juuri nuoren omaan tilanteeseen kohdentaen. Tavoitteena on lisätä nuorten ja ammattilaisten tietoa näistä palveluista.

Ensimmäisessä vaiheessa Zekki suosittelee valtakunnallisia palveluja, joita voi hyödyntää asuinpaikasta riippumatta, sekä Oulun alueella myös paikallisia lähipalveluja. Jatkossa paikallisia palveluja lisätään myös muille alueille Oulun pilottikokeilussa saatujen kokemusten pohjalta.

Zekki perustuu 3X10D®-elämäntilannemittariin, tutkimuksiin ja asiantuntijatietoon. Zekin ovat kehittäneet yhdessä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Diakonissalaitoksen Vamos, Ehyt, HelsinkiMissio, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Mieli, Nuorisoasuntoliitto, Nuorten Ystävät, Pelastakaa Lapset, Takuusäätiö, Väestöliitto ja Yeesi STEAn tuella.

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös