Siirry sisältöön

Yhteistä tekemistä eskarilaisen tai ekaluokkalaisen kanssa

Ilolla eskarista ekalle -pelit ovat hauskaa tekemistä perheen kesken. Maksuttomat pelit on suunnattu eskari-ikäisille ja ekaluokkalaisille yhdessä aikuisen kanssa pelattavaksi.

Ilolla eskarista ekalle -pelissä päästään seikkailemaan Mediametsään, Treenitorppaan, Kaveruuden kerrostaloon ja Hassutteluhuvilaan. Näissä kohteissa vietetään yhteistä aikaa, pidetään hauskaa ja ehkä samalla opitaankin jotain. Peli on tarkoitettu eskari-ikäisille ja ekaluokkalaisille pelattavaksi kotona yhdessä aikuisen kanssa. Peli sisältää 14 tehtävää.

 

Koulumatkalla-pelissä harjoitellaan koulumatkan kulkemista. Matkalla opitaan turvallisesta liikennekäyttäytymisestä ja tutustutaan lähiympäristöön sekä pohditaan kouluaamuihin liittyviä asioita. Peli on suunnattu eskarista ekalle siirtyville, itsenäistä koulumatkaa harjoitteleville ja sitä pelataan yhdessä aikuisen kanssa. Peliä pelataan osittain ulkona. Voitte hyödyntää oikeaa koulumatkaa, matkaa bussipysäkille tai muuta sopivaksi katsomaanne reittiä. Reitin päätätte itse pelin alussa. Peli sisältää yhdeksän tehtävää.

Peleissä tehdään annettuja tehtäviä mobiililaitteella kuvaten, kirjoittaen ja tehtäviä ratkaisten. Pelin tehtäviä voi tehdä haluamansa verran ja peliä voi jatkaa myöhemmin uudelleen.

Peleissä tarvitaan hieman luovuutta, mutta ennen kaikkea seikkailumieltä. Peleissä ei pelata ketään vastaan. Pelit ovat suomenkielisiä ja maksuttomia.

 1. Kootkaa pelipari aikuisesta ja lapsesta. Varatkaa aikaa vähintään 20–40 minuuttia pelin pelaamiseen.
 2. Päättäkää peli, jota pelaatte: Ilolla eskarista ekalle vai Koulumatkalla.
 3. Valitkaa mobiililaite, jolla pelaatte. Suosittelemme tablettia tai älypuhelinta.
  Huomio: Peliä voi pelata myös tietokoneella, mutta kuvia ja videoita vaativissa tehtävissä vastaaminen voi olla hankalampaa.
 4. Pelit toimivat Seppo-alustalla. Avatkaa selaimessa osoite play.seppo.io tai ladatkaa mobiilikaupasta Seppo-sovellus.
  Huomio: Selaimen kautta pelatessa, suositellaan Chromen tai Safarin käyttöä (ei Internet Exploreria).
 5. Valitkaa kieleksi suomi ja syöttäkää pelikoodi:
  1. Ilolla eskarista ekalle -pelikoodi: F28EC5
  2. Koulumatkalla -pelikoodi: 89C82F
 6. Aloittakaa peli.
  Huomio: Tehtävävastaukset eivät ole julkisia.

Ilolla eskarista ekalle -toiminta luo kohtaamisen ja vertaistuen paikkoja jännittävään siirtymävaiheeseen esikoululaisesta ensimmäiselle luokalle. Toimintaa kehitetään vuoden 2020 Yhteisvastuukeräyksen avulla, osana vanhemmuuden tuen Yhteisvastuukokonaisuutta, jota toteutetaan yhdessä Kirkkopalveluiden ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Toimintaa pilotoidaan MLL:n paikallisten toimijoiden kanssa ja sen tuotokset levitetään koko maahan.

Aiheeseen liittyvät

Lisämateriaaleja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös