Hyvä Joulumieli -keräys kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi

MLL:n ja SPR:n yhteinen Hyvä joulumieli -keräys järjestettiin vuonna 2014 jo 18. kerran. Keräys tuo ruokaa kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden joulupöytiin. Keräys alkoi 21.11.2014 ja jatkui aina jouluaattoon asti.

Hyvä Joulumieli -keräykseen on lahjoitettiin 1 405 026 euroa, joilla jaoimme 70 euron lahjakortin 18 000 vähävaraiselle lapsiperheelle. Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo noin 180 000 perhettä.

Keräyksen toteuttaa MLL ja SPR yhdessä Yle:n kanssa

Keräyksen järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti yhdessä Ylen Aamu-tv:n Yle Radio Suomen ja Radio Vegan kanssa.  Keräyksen järjestäjät vastaavat keräyskuluista, joten tuotto käytetään kokonaisuudessaan lahjakortteihin.

Kuka voi saada lahjakortin?

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan lapsiperheille, joissa on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin kriisitilanteen vuoksi.  MLL:n ja SPR:n paikallisyhdistykset etsivät apua tarvitsevat perheet yhteistyössä paikallisen neuvolan, sosiaalitoimiston tai seurakunnan kanssa.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttia ei voi hakea, vaan tieto apua tarvitsevasta perheestä täytyy tulla järjestäjille seurakuntien diakoniatyön, neuvoloiden tai sosiaalitoimen kautta. Lahjakortin saavat perheet valitaan yhteistyössä näiden tahojen ja keräyksen järjestäjien kanssa.

Mitä lahjakortilla voi ostaa, ja missä se kelpaa?

Lahjakortti on tarkoitettu yksinomaan ruokatarvikkeisiin. Vuonna 2014 lahjakortilla voi ostaa ruokatarvikkeita kaikista S-ryhmän ruokakaupoista, Lidl-myymälöistä sekä K-ruokakaupoista.

Miten osallistun keräykseen?

Hyvä Joulumieli -keräykseen  voi osallistua kolmella tavalla:
  • Antamalla lahjoituksen Hyvä Joulumieli -keräyksen tilille: FI17 1596 3000 2020 20 NDEAFIHH
  • Lähettämällä tekstiviestin HJM numeroon 16499. Viestin hinta on  10 €.
  • Soittamalla numeroon 0600 16555 (10,01 e + pvm/mpm)

Lämmin kiitos tuestanne!

Lisätietoja:

Regina Laurén
joulumieli(at)punainenristi.fi

Leila Mikkola
p. 075 3245 485
etunimi.sukunimi(at)mll.fi

Onko sinun perheesi saanut lahjakortin?

Keräämme tarinoita, miten keräyksellä on autettu kotimaan vähävaraisia lapsiperheitä. Kerro meille, miten keräys auttoi perhettäsi. Lähetä tarinasi nettilomakkeen kautta. Voit lähettää kertomuksesi myös nimettömänä.

Kerro meille tarinasi