Siirry sisältöön

Digitutkijat

Digitutkijat on MLL:n toteuttama ja Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä ja rahoittama mediakasvatushanke, jossa tuetaan koulujen ja kotien mediakasvatustyötä. Digitutkijat-hankkeessa järjestetään mm. osallistavia työpajoja 4.-luokkalaisille sekä valtakunnallisia verkkovanhempainiltoja ja webinaareja ammattilaisille.

Koululle maksuton Digitutkijat-työpaja vahvistaa oppilaita osallistavasti ja innostavasti heidän medianluku- ja digihyvinvointitaitojaan. Työpajassa painotetaan kykyä toimia digitaalisissa medioissa turvallisesti ja vastuullisesti, omaa ja muiden hyvinvointia tukevalla tavalla. Tavoitteena on kohdata 75 % suomenkielisistä ala- ja yhtenäiskouluista. Hanke on kolmevuotinen ja ensimmäiset työpajat starttaavat maaliskuussa 2024.

Digitutkijat-työpajan vetää MLL:n kouluttaja. Kukin koulu voi tilata vain yhden Digitutkijat-työpajan yhdelle koulun 4.-luokista. Tarjoamme koulullenne kuitenkin samalla paketin MLL:n mediakasvatuksen maksuttomista materiaaleista, joita voitte hyödyntää koulunne mediakasvatuksen tukena.

Lisätiedot:

  • Eero Joenpolku, mediakasvatuksen asiantuntija, eero.joenpolku@mll.fi,  puh. 050 5960 454
  • Ville Leppänen, mediakasvatuksen asiantuntija, ville.leppanen@mll.fi, puh.  050 4080 414

Digitutkijat on MLL:n toteuttama ja Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä ja rahoittama mediakasvatushanke, jossa tuetaan koulujen ja kotien mediakasvatustyötä. Hankkeen tavoitteena on osallistaen ja innostaen vahvistaa lasten medianlukutaitoja, sillä tutkimusten mukaan lasten digilaitteiden käytöllä on yhteys heidän hyvinvointiinsa. Digisivistykseen, eli kykyyn lukea ja tulkita erilaisia mediatekstejä ja pohtia sisältöjä kriittisesti ja itsenäisesti, on tärkeää kiinnittää huomiota.

MLL:n ja SKR:n logot

Ilmoita luokkasi mukaan

Voit ilmoittaa luokkasi Digitutkijat-työpajaan MLL:n alueellisen piirijärjestön kautta. Tämän jälkeen kouluttajamme tulee pitämään ilmoittamallesi 4.-luokalle työpajan (1 x 90 min.). Hanke mahdollistaa vain yhden työpajan koulua kohden. 

Jos koulussanne on tukioppilastoimintaa, voit halutessasi tilata koulutuksen myös tukioppilaille samalle päivälle ennen edellä mainittua 4.-luokkalaisten työpajaa. Näin myös tukioppilaat pääsevät osallistumaan ja voivat avustaa 4.-luokkalaisten työpajassa. Ensimmäiset työpajat järjestetään maaliskuussa 2024.

Uudenmaan piirin ilmoittautuminen on jo alkanut! Muilla alueilla voit tiedustella ilmoittautumismahdollisuuksia piirin yhteyshenkilöltä, katso alta.

MLL – Piirien yhteystiedot

Uusimaa

Ilmoittautumiskalenteri

Hämeen Piiri

Pirkanmaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme

Ilmoittautumislomake

Järvi-Suomen piiri

Etelä-Savo, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo

Yhteyshenkilö:
Tiitu Lahtinen
tiitu.lahtinen@mll.fi
p. 050 587 4488

Kaakkois-Suomen piiri

Kymenlaakso, Etelä-Karjala

Yhteyshenkilö:
Sami Halme
sami.halme@mll.fi
p. 050 4770877

Kainuun piiri

Yhteyshenkilö:
Seija Karjalainen
seija.karjalainen@mll.fi
p. 050 597 4777

Lapin piiri

Yhteyshenkilö:
Johanna Turpeenniemi
johanna.turpeenniemi@mll.fi
p. 050 377 5695

Pohjanmaan piiri

Yhteyshenkilö:
Noora Mäkynen
noora.makynen@mll.fi
p. 044 987 3288

Pohjois-Pohjanmaan piiri

Yhteyshenkilö:
Jenni Kallio
jenni.kallio@mll.fi
p. 0456922229

Satakunnan piiri

Yhteyshenkilö:
Tiia Rosnell
tiia.rosnell@mll.fi
p. 050 3519 191

Varsinais-Suomen piiri

Yhteyshenkilö:
Miia Päiviö
miia.paivio@mll.fi
p. +358 443 537 611

Takaisin ylös