Siirry sisältöön

Minun mediapäiväni

Tässä olisi pieni kertomus minun arkipäivästäni ja erityisesti siitä, miten käytän sen aikana puhelinta.

Kouluaamuina heräilen noin kello 6.45. Sen jälkeen otan puhelimen ja käyn Snapchatissa nopeasti ja katson muut tulleet ilmoitukset, siihen minulla kuluu joku 5–10 minuuttia. Nousen sen jälkeen sängystä ja alan yleensä meikkaamaan, jonka aikana katson Netflixiä ja sieltä jotain kesken jäänyttä sarjaa, esimerkiksi Riverdalea. Kun olen meikannut, yhdistän kuulokkeet puhelimeen ja alan kuunnella musiikkia, yleensä Spotifystä.

Koulussa tulee katseltua puhelinta vähän väliä, Snapchattia, Instagramia, Twitteriä ja Pinterestiä. Selailen sosiaalisia medioita useimmiten koulussa, yhteensä ehkä noin 1–2 tuntia (välitunnit ja oppitunneilla vähäsen). Spotify, Soundcloud ja Youtube ovat yleensä minulla musiikinkuuntelussa mukana ja niistä sitä yleisimmin kuuntelen, aikalailla koko ajan.

Koulun jälkeen käytän samoja sovelluksia, mutta pelaan 1010! Ja Bbtania, joskus myös Episodea, mikä kehittää myös englannin kielen taitoa. Netflix pyörii kotona yleensä koko ajan, vaikken sitä katsoisikaan. Tuntuu, etten ole yksin kotona, kun se pyörii taustalla.

Parasta somettamisessa on ehkä se, että saa olla yhteydessä kavereihin ja saa ilmaista itseään esimerkiksi Instagramissa kuvien välityksellä. Pinterestistä on kiva etsiä sitaatteja, ja niistä saa hyvän ja motivoituneen fiiliksen yleensä.

Kouluhommat onnistuvat hyvin netin kautta ja tiedonhaku on mukavaa, varsinkin kun on kiinnostava aihe kyseessä. Pelaaminen on kivaa, kun löytää hyvän pelin, johon tuntuu yleensä jäävänsä koukkuun. Pidän strategisten pelien pelaamisesta ja sellaisten, joissa täytyy vähän mietiskellä. Slackia käytän näiden Nuortennetin asioiden hoitamiseen ja sielläkin saa kivasti keskusteltua.

Nykyään osaan irrottautua puhelimesta iltaisin, kun kello näyttää 23 ja saan hyvät yöunet. On kiva myös katsella iltaisin jotain rauhottavia videoita tai kuunnella sellaista musiikkia, mikä rauhoittaa. Rajoitan itse mediankäyttöä esimerkiksi vain laittamalla puhelimen syrjään ja keskittymällä aiheeseen, esimerkiksi koulussa. En koe että olisin riippuvainen puhelimesta tai muustakaan laitteesta tai ylipäätään sosiaalisesta mediasta.

Nyyti

Nuortennetin toimittaja

Ladattavat materiaalit

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös