Halvat huvit talvella

Mitä tehtäisiin? Poimi tästä vinkit edulliseen talvitekemiseen.

Joulukalenteri

Joulukalenterin voi tehdä itse – ja sitä voi avata koko perheen voimin. Jokainen voi vuorollaan piilottaa kalenteriin yllätyksiä toisille. Mitä jos kalenterista tulisikin satuja?

Joulukuusen koristeet

Vanhoista kirjoista saa taiteltua hurmaavia paperitähtiä. Ota käyttöön kävyt, appelsiinit tai vaikka vessapaperirullat.

Piparkakkutalo

Niin. Kuinka saada taikina taloksi asti? Jos onnistut, anna lasten päättää tehdäänkö tänä vuonna torppa, juna vai torni. Pienet leipurit voivat liimailla vesi-sokeri-kuorrutteella.

Lumileikit

Ensimmäinen lumiukko tehdään tietysti niin, että palloissa pyörivät myös ruohonkorret. Jos lunta riittää, voi naapuruston lasten kanssa rakentaa vaikka kokonaisen lumieläintarhan.

Käsityökimara

Villalankakerä tai muutama viihdyttää helposti yhden pimeän illan. Tupsuja, pompuloita, letitystä, virkkausta tai sormivirkkausta. Muista myös vohvelikangas ja neulalla pujottelu, klassikko peruskoulun alaluokilta.

Lumilinna

Lumilinnan rakentaminen aikuisten ja lasten kesken on täydellinen win-win-tilanne. Aikuisella on voimaa ja pituutta ja lapsilla ideoita. Tempaudu!

Pikkuautokisat

Koko koti käyttöön ja yhdessä rataa valmistamaan. Se voi mutkitella tyynyjen välistä, maton alta lastenhuoneen sängyn alle ja sieltä eteiseen. Ja sitten kisaamaan!

Jäälyhty

Jäälyhdyn reunoihin voi jäädyttää lehtiä tai talven törröttäjiä. Tai värjää jäädytettävä vesi vesivärillä.

Kauneimmat joululaulut -tilaisuus

La-la-laulattaa! Kauneimmat joululaulut voi järjestää myös omassa kodissa ja kutsua glögin ääreen lasten kaverit ja heidän vanhempansa.

Lumen värjääminen

Suihkepulloon laitetaan vettä ja väriä. Lumeen voi suihkutella pullolla kuvioita tai vaikka värjätä lumilyhdyn siniseksi tai lumiukon posket punaiseksi.

Pantomiimi

Esittäkää vaikka lasten ohjelmia, elokuvia tai julkisuuden henkilöitä. Muut arvaavat.

Lippu salkoon lapsen oikeuksien päivänä

Juhlallinen lippuseremonia kohottaa tunnelman. Kysy lapsilta, mitä he tietävät omista oikeuksistaan. Tunnetko sinä lapsen oikeudet?

Tähtikuvioiden tunnistaminen taivaalta

Tunnetko tähtikuviot? Nyt on hyvä hetki opetella, pimeää riittää.

Pulkkamäki

Aina muodissa! Jäädytä jäämäki, jos uskallat!

Nyyttikestit

Järjestäkää juhlat vaikka sen kunniaksi, että lemmikkihamsterilla on nimipäivä. Tai koska Suomi täyttää vuosia. Nyyttäreillä saa pienellä vaivalla juhlapöydän monelle ja juhlan aihetta on aina.

Naamiaiset

Pöö! Askarrelkaa yhdessä sopivan pelottavat naamiot.

Levyraati

Jokainen saa kuunteluttaa jonkin kappaleen muilla ja sitten annetaan vuorotellen pisteet sekä perustetut. Julistetaan voittaja ja tanssitaan villisti sen tahtiin.

Artikkeli on julkaistu Lapsemme 4/2018 -lehdessä.

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Hanna Kortelainen

Valokuvaaja

Ladattavat materiaalit

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.