Siirry sisältöön
LAPSEMME-JUTUN KUVA, EI SAA KÄYTTÄÄ MUUALLA,.

Halvat huvit talvella

Mitä tehtäisiin? Poimi tästä vinkit edulliseen talvitekemiseen.

Joulukalenterin voi tehdä itse – ja sitä voi avata koko perheen voimin. Jokainen voi vuorollaan piilottaa kalenteriin yllätyksiä toisille. Mitä jos kalenterista tulisikin satuja?

Vanhoista kirjoista saa taiteltua hurmaavia paperitähtiä. Ota käyttöön kävyt, appelsiinit tai vaikka vessapaperirullat.

Niin. Kuinka saada taikina taloksi asti? Jos onnistut, anna lasten päättää tehdäänkö tänä vuonna torppa, juna vai torni. Pienet leipurit voivat liimailla vesi-sokeri-kuorrutteella.

Ensimmäinen lumiukko tehdään tietysti niin, että palloissa pyörivät myös ruohonkorret. Jos lunta riittää, voi naapuruston lasten kanssa rakentaa vaikka kokonaisen lumieläintarhan.

Villalankakerä tai muutama viihdyttää helposti yhden pimeän illan. Tupsuja, pompuloita, letitystä, virkkausta tai sormivirkkausta. Muista myös vohvelikangas ja neulalla pujottelu, klassikko peruskoulun alaluokilta.

Lumilinnan rakentaminen aikuisten ja lasten kesken on täydellinen win-win-tilanne. Aikuisella on voimaa ja pituutta ja lapsilla ideoita. Tempaudu!

Koko koti käyttöön ja yhdessä rataa valmistamaan. Se voi mutkitella tyynyjen välistä, maton alta lastenhuoneen sängyn alle ja sieltä eteiseen. Ja sitten kisaamaan!

Jäälyhdyn reunoihin voi jäädyttää lehtiä tai talven törröttäjiä. Tai värjää jäädytettävä vesi vesivärillä.

La-la-laulattaa! Kauneimmat joululaulut voi järjestää myös omassa kodissa ja kutsua glögin ääreen lasten kaverit ja heidän vanhempansa.

Suihkepulloon laitetaan vettä ja väriä. Lumeen voi suihkutella pullolla kuvioita tai vaikka värjätä lumilyhdyn siniseksi tai lumiukon posket punaiseksi.

Esittäkää vaikka lasten ohjelmia, elokuvia tai julkisuuden henkilöitä. Muut arvaavat.

Juhlallinen lippuseremonia kohottaa tunnelman. Kysy lapsilta, mitä he tietävät omista oikeuksistaan. Tunnetko sinä lapsen oikeudet?

Tunnetko tähtikuviot? Nyt on hyvä hetki opetella, pimeää riittää.

Aina muodissa! Jäädytä jäämäki, jos uskallat!

Järjestäkää juhlat vaikka sen kunniaksi, että lemmikkihamsterilla on nimipäivä. Tai koska Suomi täyttää vuosia. Nyyttäreillä saa pienellä vaivalla juhlapöydän monelle ja juhlan aihetta on aina.

Pöö! Askarrelkaa yhdessä sopivan pelottavat naamiot.

Jokainen saa kuunteluttaa jonkin kappaleen muilla ja sitten annetaan vuorotellen pisteet sekä perustetut. Julistetaan voittaja ja tanssitaan villisti sen tahtiin.

Artikkeli on julkaistu Lapsemme 4/2018 -lehdessä.

Hanna Kortelainen

Valokuvaaja

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös