Siirry sisältöön

Kaikki lapset eivät odota kesää innolla – Lasten ja nuorten puhelimessa erikoispäivystys 3.6.

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa on maanantaina 3. kesäkuuta erikoispitkä päivystys kello 14–22, sillä kaikille lapsille ja nuorille kesä ei tarkoita huolettoman joutilaita lomapäiviä. Kouluvuoden päättyessä osalle koululaisista arkirutiinit korvautuvat suurella huolella perheestä tai vanhemmista. Lasten ja nuorten puhelimen varsinaiset kesäpäivystysajat alkavat juhannuksen jälkeen.

Kesäloman alkaminen on aihe, josta MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa puhutaan joka vuosi paljon. Lapset ja nuoret, joiden elämää sävyttävät perheen erilaiset vaikeudet, eivät odota kesäkuun alkua innosta hihkuen. Heille suvivirsi on merkki siitä, että koulun tarjoama turvaverkko katoaa ympäriltä. Koulunkäynnin ympärille on muodostunut lukuvuoden aikana arki, jossa on tarjolla lämmintä ruokaa, kavereiden seuraa ja aikuisten tukea. Loman ajaksi arkirytmi katoaa huoli omista vanhemmista ja perheen vaikeuksista kasvaa entistä suuremmiksi.

Lasten ja nuorten puhelimeen, kirjepalveluun sekä chattiin voi ottaa yhteyttä mistä tahansa aiheesta luottamuksellisesti ja kiireettömästi. Kesälomien kynnyksellä tarve keskusteluavulle on suuri, joten MLL haluaa tarjota mahdollisimman monelle tilaisuuden jutella luotettavan aikuisen kanssa ja tulla kuulluksi. Tämän vuoksi Lasten ja nuorten puhelimessa sekä chatissa järjestetään erikoispitkä päivystys maanantaina 3. kesäkuuta, jolloin linjat ovat avoinna kello 14–22.

Lasten ja nuorten puhelin on avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös juhannuksena. Juhannusviikonloppuna 21.–23. kesäkuuta palvelu on avoinna joka päivä kello 14–17.

Juhannuksen jälkeen puhelinpalveluissa siirrytään kesäaukioloaikoihin, jolloin yhteyttä voi ottaa päivittäin kello 17–20. Lasten ja nuorten puhelimen chat päivystää kesän ajan aina sunnuntaisin ja maanantaisin kello 17–20. Maanantaina 5. elokuuta palvelu palaa normaaleihin päivystysaikoihin.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelin palvelee numerossa 116 111 vuoden jokaisena päivänä. Puhelimen lisäksi yhteyttä voi ottaa chatin kautta sekä nettikirjeellä. Päivystäjät ovat MLL:n kouluttamia vapaaehtoisia. Palveluun voi ottaa yhteyttä niin pienistä kuin suurista asioista nimettömänä. Puhelu on ilmainen.

Vanhempainpuhelin, vanhempainchat ja vanhempainnetin nettikirjepalvelu jäävät juhannusviikon jälkeen kesätauolle. Viimeinen päivystyspäivä on juhannusviikon torstai 20. kesäkuuta, jolloin Vanhempainpuhelimessa vastataan kello 14–20. Palveluun voi ottaa jälleen yhteyttä maanantaina 12. elokuuta 2019. Kesän aikana vanhemmuuden kysymyksiin tukea löytyy Vanhempainnetistä.


Lisätietoja
Auttavien puhelinten suunnittelija Heidi Holappa, heidi.holappa(a)mll.fi, p. 046 921 3092
Tiedottaja Eveliina Kutila, eveliina.kutila(a)mll.fi, p. 040 580 2393

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös