Siirry sisältöön

Lapset juhlivat jälleen Suomen itsenäisyyttä

Suomen lastenjuhla järjestetään Helsingin Säätytalossa itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta. Vieraiksi juhliin saapuu satoja lapsia eri puolilta Suomea.

Suomen lastenjuhlaan on kutsuttu edellisten vuosien tapaan kaksi 10-vuotiasta jokaisesta Suomen kunnasta. Juhlan aluksi lapset toivotetaan henkilökohtaisesti tervetulleiksi, jonka jälkeen lapset osallistuvat toimintapisteillä erilaisiin aktiviteetteihin. Juhlien teemana on tänä vuonna Suomi maailmassa ja maailma Suomessa.

”Tämä perinne on hieno tapa ottaa lapset mukaan juhlimaan Suomea. Lasten juhlassa korostuu ilo, leikki ja osallisuus. Lasten itsenäisyyspäivänjuhla muistuttaa myös lasten oikeuksista, siitä, että he ovat kansalaisia, joilla on tärkeää sanottavaa meille aikuisille”, MLL:n pääsihteeri Milla Kalliomaa toteaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on mukana juhlan suunnittelussa ja toteutuksessa yhdessä Lapsiasiavaltuutetun ja valtioneuvoston kanslian kanssa. Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhla järjestettiin ensi kerran toissa vuonna Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kommentit

  1. Hei Erja ja kiva kun tapahtumasta jäi hyvät muistot. Tälle vuodelle olemme jo rekrytoineet ja opastaneet vapaaehtoisemme, mutta kiitos kuitenkin kun tarjouduit!

  2. Olin viime vuonna mukana valvojana ja mukavaa oli.
    Tarvitaanko tänä vuonna, tulisin mielelläni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös