Siirry sisältöön

Lapset ottivat varaslähdön itsenäisyyden juhlintaan

Säätytalolla on jälleen vietetty Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhlaa. Juhlijoiden kanssa jutellessa selväksi tuli, että parasta juhlissa oli laulaja Evelinan esiintyminen. Tapahtumaa juontanut tubettaja Jaakko Parkkali oli myös  suosittu, ohjelmanumeroiden jälkeen hänen eteensä kertyi pitkä selfie- ja nimikirjoitusjono.

koristeellinen
Lasten juhliin tuomat tervehdykset kiinnitettiin kaikkien nähtäväksi.

Toimintapajoissa muun muassa askarreltiin koristeita Säätytalon joulukuuseen, tanssittiin discossa ainakin Gangnam Style – ja Tarkenee-biisien tahtiin sekä kokeiltiin erilaisia soittimia. Äänien maailma -pajassa lapset saivat kirjoittaa ylös oman suosikkiäänensä ja aika monessa lapussa luki vesi tai vedensolina.

Koristeellinen
Antti Rinne isännöi juhlia.

Pääministeri Antti Rinne kätteli juhlan aluksi jokaisen vieraan. Tämä oli monelle hetki, jota juhlista oli odotettu ja jännitetty eniten.

koristeellinen
Laulaja Evelinan esiintyminen oli yllätys juhlaan osallistuneille.

”Tämän päivän juhlan teemana on Suomi maailmassa ja maailma Suomessa. Se muistuttaa meitä siitä, että Suomi ei ole maailmassa yksin. Se muistuttaa siitä, että muu maailma vaikuttaa meihin ja että me voimme vaikuttaa muuhun maailmaan”, Rinne totesi juhlapuheessaan.

Koristeellinen
Musiikkipajassa pääsi kokeilemaan erilaisiin soittimiin eri puolilta maailmaa.

Kolmatta kertaa järjestettyihin juhliin oli saapunut 10-vuotiaita 261 Suomen kunnasta ja juhlijoita oli yhteensä yli 500. Suomen lasten itsenäisyyspäivän juhlan järjestivät yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasianvaltuutetun toimisto sekä valtioneuvoston kanslia.

koristeellinen
Juhliin oli kutsuttu kaksi lasta Suomen jokaisesta kunnasta.

Kuvat: Samuli Miettinen

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös