Siirry sisältöön

Muistakaa hymyillä koulussa

Vantaalla julistettiin tänään koko maahan Koulurauha lukuvuodelle 2018–19. Työryhmään kuuluneiden nuorten kirjoittaman Koulurauhan julistuksen lisäksi tapahtumassa kuultiin Kalevauva.fin, Anniina Timosen sekä Vaskivuoren lukion oppilaiden musiikkiesitykset. Ihastuttavat esikoululaiset esittivät ystävyydestä kertovan flashmobin ja saivat yleisön mukaan jammaamaan.

Lavalla pyörähteli myös Tanhupallo ja tapahtumassa nähtiin presidentti Sauli Niinistön videotervehdys. Lavaohjelman lisäksi lapset ja nuoret kiertelivät tapahtumatorin pisteillä, joilla muun muassa pääsi kokeilemaan erilaisia pelejä, valokuvauttamaan itsensä kaverin kanssa sekä istumaan poliisiautossa.

Tänä vuonna Koulurauhan teemana on Sinä voit vaikuttaa. – Hymykin auttaa. Sillä halutaan kiinnittää huomiota siihen, kuinka jokainen voi hyvinkin pienillä teoilla vaikuttaa turvallisen kouluilmapiirin syntymiseen. Vuosittain eri paikkakunnilla järjestettävän Koulurauhan julistustapahtuman suunnitteluun osallistuivat tänä vuonna ensimmäistä kertaa laajemmin varhaiskasvatus ja toisen asteen opiskelijat.

Koulurauha-ohjelman tarkoituksena on rakentaa turvallinen kouluvuosi sekä edistää koulun yhteisöllisyyttä ja hyvää ilmapiiriä. Tavoitteena on, että kaikilla kouluyhteisön jäsenillä on koulussa hyvä olla ja, että ketään ei kiusattaisi. Keskeistä tässä työssä on oppilaiden osallisuus. Toimintavinkkejä siihen, miten oppilaiden hyvinvointia koulussa voi edistää pitkin kouluvuotta löytyy Koulurauhan nettisivuilta.

Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Poliisihallituksen, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen.

Kuva: Susanna Mikander

Aiheeseen liittyvät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös