Nuortennetin Duuniviikolla keskitytään osaamiseen ja työelämään 

 Duuniviikolla 7.–11.12.2020 Nuortennetissä sekä Nuortennetin somessa ennakoidaan jo talvella alkavaa kesätyönhakua antamalla vinkkejä oman osaamisen tunnistamiseen, sanoittamiseen sekä työnhakuun ja uudessa työssä aloittamiseen liittyen. Perinteisen hakemus ja CV-tyylin lisäksi käsitellään myös uudenlaisia työnhakutapoja. Duuniviikolla saa myös vinkkejä työhaastatteluja varten, olipa kyseessä yksilö- tai ryhmähaastattelu. Vinkkejä luvassa myös harrastuksissa ja vapaaehtoistyössä opitun esilletuomiseen. Lisäksi on luvassa ohjeita työsuhteen muodostamista sekä työn aloitusta varten. 

Ammattilaisille

Olemme julkaisseet peruskouluun ja toiselle asteelle tehtäväkortit, joiden ajatuksena on työpaikkailmoituksiin tutustuminen ja niiden analysointi sekä oman osaamisen pohdinta ja sanoittaminen. Toisella asteella edetään oman osaamisperustaisen CV:n tekemiseen asti ja työnhaun voi yhdistää hyvin myös harjoittelupaikkahakuun. Tehtäväkortteja voi hyödyntää esimerkiksi opettaja tai työllistymisen parissa toimiva nuorisotyöntekijä 

Vapaaehtois- ja harrastustoiminnassa opitun tunnistamiseen ja tunnustamiseen liittyvässä webinaarissa kuullaan mm. rekrytoinnin asiantuntijan ja harrastustoiminnassa paljon oppineen nuoren kommentteja teemaan liittyen. Webinaarin voit katsoa tallenteena myös nuorten kanssa.  

Aikuisen ja nuoren väliseen vuorovaikutukseen keskittyvä video ja sen keskusteluaineisto antaa myös hyvää ajattelunaihetta siihen, miten pienillä teoilla voimme aikuisina vaikuttaa esim. haastattelutilanteissa nuoren mahdollisuuksiin kertoa omasta osaamisestaan. Videon voi katsoa ja siitä keskustella myös nuorten kanssa.  

Vapaaehtois- ja harrastustoiminnan kurssin ohjaamiseen on tehty myös opas, joka antaa avaimet käteen -tyylillä ohjeistukset teeman käsittelyyn kurssin muodossa. Kurssimateriaalin löydät verkkoversiona sekä voit tilata sen maksutta MLL:n verkkokaupasta.

Vanhemmille 

Vapaaehtois- ja harrastustoimintaan liittyvien verkkotilaisuuksien pohjalta voi aueta uusia toiminnan ja harrastamisen paikkoja. Katso verkkotallenteet ja ohjaa nuori esimerkiksi verkkovapaaehtoisuuden pariin Nuortennettiin.   

Nuorille 

Nuortennetistä löytyy teemaan liittyvää tietoa sekä verkkotehtäviä, aiheina esimerkiksi miten onnistua työhaastattelussa tai miten tehdä onnistunut työhakemus.  

Mahdollisuus keskusteluun työelämään liittyvistä aiheista tarjoutuu torstaina 10. joulukuuta Nuortennetin ryhmächatissa kello 16–17.30, jossa työnhaun ja rekrytoinnin asiantuntija Katri Hahl on vastaamassa nuorten kysymyksiin. Tämän lisäksi keskustelua viritellään myös Nuortennetin sosiaalisen median kanavissa.  

Nuori! Käy vastaamassa muutamaan kysymykseen jo ennen viikkoa julkaistussa gallupsarjassa! Vastaaminen vie vain hetken. Linkki löytyy alta.

Duuniviikko toteutetaan osana Meidän projekti! Vapaaehtois- ja harrastustoiminnan projektit osaksi opintoja -hanketta. Hanketta toteuttaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhdessä Nuorten Akatemian kanssa. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama ja sitä koordinoi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.  

Oliko tästä sivusta sinulle hyötyä?

Aiheeseen liittyvät

Ammattilaisille

Vanhemmille 

Nuorille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.