Siirry sisältöön

Tutkimus osoittaa, että kiinnostus testamentin tekemiseen on kasvussa

Tutkimus testamentin tekemisestä toteutettiin elokuussa 2022 Hyvä testamentti -kampanjan toimeksiannosta, ja sen mukaan lähes joka viides eli 19 prosenttia suomalaisista on tehnyt testamentin. Viime vuonna samaan aikaan testamentin oli laatinut 15 prosenttia.

Tutkimuksen tuloksien mukaan 37 prosenttia on harkinnut testamentin tekemistä. 34 prosenttia yli 55-vuotiaista on jo laatinut testamentin. Tämä selviää koko väestön kattavasta tutkimuksesta, jonka Hyvä testamentti -kampanja teetti elokuun 2022 aikana. MLL on mukana Hyvä testamentti -kampanjassa.

Tärkein syy testamentin tekemiselle tai harkitsemiselle on halu päättää, mihin omaisuus menee kuoleman jälkeen. Jopa 67 prosenttia vastaajista, jotka ovat tehneet testamentin tai harkinneet sen tekemistä, vastasivat näin. Muita tutkimuksessa esiin nousseita syitä testamentin tekemiselle ovat halu muistaa itselle tärkeitä ihmisiä, verosuunnittelun tekeminen perijöiden puolesta ja omien arvojen mukaisen toiminnan edistäminen testamenttilahjoituksen avulla.

Tutkimuksesta selvisi myös, että henkilöt, jotka eivät ole tehneet tai harkinneet testamentin tekemistä, kokevat syiksi, etteivät he ole kokeneet asian olevan ajankohtainen tai että heidän perinnönjakonsa on selkeä ilman testamenttiakin.

Lue lisää tutkimustuloksista Hyvä Testamentti -kampanjan sivuilla

MLL on mukana VaLan (Vastuullinen Lahjoittaminen ry) Hyvä testamentti -kampanjassa. Kampanjan tarkoituksena on kertoa testamentin mahdollisuuksista, jakaa kokemuksia ja lisätä tietoa testamentin tekemisestä.

Testamenttilahjoittamisen päivän avulla halutaan muistuttaa, että testamentissaan voi ohjata perintöä myös hyväntekeväisyyteen. Jos kiinnostuit tästä aiheesta, tule mukaan testamentti-iltaamme kuuntelemaan mitä testamentin tekemisessä on hyvä ottaa huomioon.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Aiheeseen liittyvät

Hyvä testamentti -kampanja

MLL:n testamentti-illat

Lue MLL:n artikkelisarja testamenttilahjoittamisesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös