Siirry sisältöön

MLL:ssa paikka vapaana uusille vapaaehtoisille

MLL on olemassa, jotta kenenkään ei tarvitsisi jäädä yksin. Sen toteuttamiseen tarvitsemme vapaaehtoisia. Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminta nojaa vahvasti vapaaehtoisiin, ja nyt meillä on paikka vapaana uusille vapaaehtoisille.

Vapaaehtoisia kaivataan etenkin perhekahviloihin, MLL:n paikallisyhdistysten kerhoihin ja hallituksiin sekä kaveriksi lapselle, nuorelle, perheelle tai maahanmuuttajaäidille.

Vapaaehtoisia tarvitaan lisäksi, jotta voimme tarjota auttavia puhelin- ja chatpalveluita lapsille, nuorille ja vanhemmille sekä järjestää vertaistukiryhmiä esimerkiksi kiusatuille ja heidän vanhemmilleen.

Myös lukumummeja ja -vaareja otetaan ilolla mukaan toimintaan monella paikkakunnalla. Nuoret taas pääsevät Nuortennetin vapaaehtoisina luomaan sisältöä nettiin ja someen sekä tarjoamaan vertaistukea muille nuorille.

MLL:ssa toimii noin 30 000 vapaaehtoista, jotka tekevät vuosittain jopa 400 000 vapaaehtoistuntia. Toimintaa on lähes jokaisessa Suomen kunnassa, joten vapaaehtoiseksi voi lähteä asuinpaikasta riippumatta. Vapaaehtoistyötä voi tehdä myös verkossa.

Vapaaehtoiset kokevat, että toiminta MLL:ssa on tuonut heille uusia ystäviä, iloa ja hyvää mieltä sekä mielekästä ja merkityksellistä tekemistä. Myös halu vaikuttaa asuinpaikan lasten ja perheiden hyvinvointiin motivoi MLL:n vapaaehtoisia.

Näin he itse kertovat kokemuksistaan:

”Parasta mitä ihminen voi ilmaiseksi harrastaa.”

”MLL:n vapaaehtoisena olen osa iloista ja hyväntahtoista joukkoa, jolla on vahvat arvot ja tahto tehdä hyvää. Olen saanut kokea ja tehdä paljon erilaisia mukavia juttuja!”

”Omaan elämään saa paljon uutta iloa ja toimintaa. Omat pienet lapset voi aina ottaa mukaan toimintaan.”

”Antoisaa ja mielenkiintoista hommaa, jonka koen itselle tärkeäksi. Tässä toiminnassa pääsee vaikuttamaan asioihin käytännön tasolla, ja aidot kohtaamiset ihmisten kanssa ovatkin parasta antia.”

”Joustavaa, sillä toimimista voi säädellä oman aikataulun mukaan. Vapaaehtoisten joukko on rentoa ja toisiaan auttavia, haasteissakin pysyy positiivinen ote ja ryhmähenki on loistava.”

Vapaaehtoiseksi ei tarvitse hypätä kylmiltään, vaan tehtäviin saa perehdytyksen tai koulutuksen. Jo aloittaneet vapaaehtoiset saavat tukea MLL:n työntekijöiltä sekä toisilta vapaaehtoisilta ja voivat osallistua lisäkoulutuksiin ja vertaistapaamisiin.

Vapaaehtoiset ovat MLL:n sydän, ja heidän läsnäoloansa ja antamaansa aikaa arvostetaan.


Tänään on hyvä päivä ryhtyä vapaaehtoiseksi. Testaa, mikä vapaaehtoisrooli sopisi sinulle parhaiten, tutustu erilaisiin mahdollisuuksiin ja ilmoittaudu mukaan.

Siirry testiin

Aiheeseen liittyvät

Vapaaehtoisten tarinoita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös