Testamenttilahjoitus

MLL:n tavoitteena on yhteiskunta, jossa kaikki Suomessa asuvat lapset ja nuoret voivat hyvin. Lähes jokaisessa Suomen kunnassa on MLL:n paikallisyhdistys, jossa 27 000 kaikenikäistä vapaaehtoista toimii yhdessä lasten ja perheiden kanssa tämän tavoitteen puolesta. Yhteiskunta, jossa lapset ja nuoret voivat hyvin, on hyvä kaikenikäisille. Testamenttilahjoitus MLL:lle auttaa meitä rakentamaan maata, joka tulevaisuudessakin pitää yhdessä huolta pienimmistään.

Yhdessä pienen puolella jo vuodesta 1920

MLL:lla on vuosisadan mittainen asiantuntemus työstä lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Vuonna 1920, jolloin MLL perustettiin, suuri osa lapsista kasvoi puutteellisissa oloissa. MLL vetosi kansalaisiin, että kaikki yhdessä ottaisivat lapsen asian omakseen. Työ käynnistyi ripeästi terveydenhoitajia kouluttamalla ja luomalla koko Suomen kattava äitiys- ja lastenneuvolajärjestelmä. Myöhemmin MLL on muun muassa ollut aloittamassa koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, luonut malleja päihde- ja mediakasvatukseen sekä hyvän kouluhengen rakentamiseen ja tarjonnut sadoille tuhansille vanhemmille tietoa lapsen kehityksestä ja kasvattamisesta.

Jokaiselle lapselle hyvä lapsuus

Vaikka tämän päivän Suomessa valtaosa lapsista syntyy terveenä ja kasvaa turvallisessa kodissa, lapset ja nuoret tarvitsevat puolesta puhujan ja vanhemmat kaipaavat vanhemmuuteen tukea. Monen elämää varjostavat myös uudenlaiset, ajallemme ominaiset vaikeudet kuten yksinäisyys ja ulkopuolisuuden kokemukset.

Lähes jokaisessa Suomen kunnassa on MLL:n paikallisyhdistys. Niiden perhekahviloissa lapsiperheet tapaavat ja tutustuvat. Vertaisryhmissä vanhemmat voivat keskustella ja ratkoa ongelmia yhdessä. Perhekummin voi saada avuksi, kun arki tuntuu raskaalta ja yksinäiseltä.

Kouluissa vapaaehtoiset kummi- ja tukioppilaat rakentavat hyvää kouluhenkeä ja toimivat kiusaamista vastaan. Verkkotukioppilaat eli verkkarit auttavat muita nuoria verkossa.

Vanhempainnetistä löytää kattavasti tietoa lapsen kehityksestä ja tukivinkkejä erilaisiin kasvatuksellisiin tilanteisiin. Vanhempainpuhelimessa voi keskustella luottamuksellisesti ja maksutta kaikkein vaikeimmistakin aiheista.

Nuortennetissä on painavaa asiaa ja mukavaa ajanvietettä nuorille. Sen sisältöjä pääsee myös itse tuottamaan. Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa mistä tahansa mieltä vaivaavasta asiasta nimettömänä ja maksuttomasti.

MLL vaikuttaa aktiivisesti lapsi-, nuoriso-, ja perhepolitiikkaan. Tavoitteena on, että YK:n lapsen oikeuksien sopimus toteutuu ja että päätöksenteossa kaikilla tasoilla huomioidaan lasten etu. MLL on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö.

Testamentti MLL:lle on lahja Suomen tulevaisuudelle

Suomen tulevaisuus on lapsissa. Jos lasten asiat ovat lähellä sydäntäsi, voit määrätä MLL:n testamentissasi edunsaajaksi. MLL käyttää testamenttilahjoituksen Suomessa asuvien lasten ja perheiden hyväksi. Yleishyödyllisenä järjestönä MLL ei maksa testamenttilahjoituksesta veroja.

Ota meihin yhteyttä – annamme mielellämme lisätietoja!

MLL on mukana VaLan  (Vastuullinen Lahjoittaminen ry) Hyvä testamentti-kampanjassa.

Aiheeseen liittyvät

Stina Stavén

Hallintojohtaja, talous, hallinto ja järjestötyö

stina.staven(at)mll.fi