Siirry sisältöön

Testamenttilahjoitus

MLL:n tavoitteena on yhteiskunta, jossa kaikki Suomessa asuvat lapset ja nuoret voivat hyvin. Lähes jokaisessa Suomen kunnassa on MLL:n paikallisyhdistys, jossa lähes 30 000 eri ikäistä vapaaehtoista toimii yhdessä lasten ja perheiden kanssa tämän tavoitteen puolesta.

Testamenttilahjoitus MLL:lle auttaa meitä rakentamaan maata, joka tulevaisuudessakin pitää yhdessä huolta pienimmistään.

Osallistu testamentti-iltaan

Tekemällä testamentin varaudut tulevaisuuteen ja huolehdit itsellesi tärkeistä ihmisistä ja asioista. Järjestämme neljä kertaa vuodessa testamentti-iltoja, joissa kerromme testamentin laatimisesta, testamenttilahjoittamisesta sekä edunvalvontavaltuutuksesta.

Järjestämme seuraavat testamentti-illat syksyllä 2024. Ennakkoilmoittautumalla saat ensimmäisten joukossa tietoa syksyn testamentti-iltojen ajankohdista ja ilmoittautumisen alkamisesta.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Yhdessä pienen puolella jo vuodesta 1920

MLL:lla on vuosisadan mittainen asiantuntemus työstä lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Vuonna 1920, jolloin MLL perustettiin, suuri osa lapsista kasvoi puutteellisissa oloissa. MLL vetosi kansalaisiin, että kaikki yhdessä ottaisivat lapsen asian omakseen. Työ käynnistyi ripeästi terveydenhoitajia kouluttamalla ja luomalla koko Suomen kattava äitiys- ja lastenneuvolajärjestelmä. Myöhemmin MLL on muun muassa ollut aloittamassa koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa, luonut malleja päihde- ja mediakasvatukseen sekä hyvän kouluhengen rakentamiseen ja tarjonnut sadoille tuhansille vanhemmille tietoa lapsen kehityksestä ja kasvattamisesta.

Yhteiskunta, jossa lapset ja nuoret voivat hyvin, on hyvä kaikenikäisille

Auta perinnölläsi Suomen lapsia ja perheitä.

Vaikka tämän päivän Suomessa valtaosa lapsista syntyy terveenä ja kasvaa turvallisessa kodissa, lapset ja nuoret tarvitsevat puolesta puhujan ja vanhemmat kaipaavat vanhemmuuteen tukea. Monen elämää varjostavat myös uudenlaiset, ajallemme ominaiset vaikeudet kuten yksinäisyys ja ulkopuolisuuden kokemukset.

Lähes jokaisessa Suomen kunnassa on MLL:n paikallisyhdistys. Niiden perhekahviloissa lapsiperheet tapaavat ja tutustuvat. Vertaisryhmissä vanhemmat voivat keskustella ja ratkoa ongelmia yhdessä. Perhekummin voi saada avuksi, kun arki tuntuu raskaalta ja yksinäiseltä.

Kouluissa vapaaehtoiset kummi- ja tukioppilaat rakentavat hyvää kouluhenkeä ja toimivat kiusaamista vastaan. Verkkotukioppilaat eli verkkarit auttavat muita nuoria verkossa.

Vanhempainnetistä löytää kattavasti tietoa lapsen kehityksestä ja tukivinkkejä erilaisiin kasvatuksellisiin tilanteisiin. Vanhempainpuhelimessa voi keskustella luottamuksellisesti ja maksutta kaikkein vaikeimmistakin aiheista.

Nuortennetissä on painavaa asiaa ja mukavaa ajanvietettä nuorille. Sen sisältöjä pääsee myös itse tuottamaan. Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa mistä tahansa mieltä vaivaavasta asiasta nimettömänä ja maksuttomasti.

MLL vaikuttaa aktiivisesti lapsi-, nuoriso-, ja perhepolitiikkaan. Tavoitteena on, että YK:n lapsen oikeuksien sopimus toteutuu ja että päätöksenteossa kaikilla tasoilla huomioidaan lasten etu. MLL on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö.

Testamentti MLL:lle on lahja Suomen tulevaisuudelle

Suomen tulevaisuus on lapsissa. Jos lasten asiat ovat lähellä sydäntäsi, voit määrätä MLL:n testamentissasi edunsaajaksi. MLL käyttää testamenttilahjoituksen Suomessa asuvien lasten ja perheiden hyväksi. Yleishyödyllisenä järjestönä MLL ei maksa testamenttilahjoituksesta veroja.

Tilaa testamenttiesite

Hyvä testamentti

MLL on mukana VaLan  (Vastuullinen Lahjoittaminen ry) Hyvä testamentti-kampanjassa. Kampanjan tarkoituksena on kertoa testamentin mahdollisuuksista, jakaa kokemuksia ja lisätä tietoa testamentin tekemisestä.

Lue lisää Hyvä testamentti-kampanjasta kampanjan kotisivulla

Tue MLL:n työtä lahjoituksella

Lahjoittamalla tuet MLL:n työtä ja annat lapsille lahjan, jonka arvo kestää läpi elämän.

Takaisin ylös